Del på: Stumbleupon

Jeg er en stor fan av animerte filmer. Disney, Pixar, Dreamworks eller Studio Ghibli er de mest kjente av de mange film studioene som har skapt filmmagi gjennom årene. I denne artikkelen har jeg plukket ut de animerte filmene jeg mener har vært de beste så langt dette tiåret. Jeg har valgt å unngå straight-to-blu ray filmer, fordi det er laget så mange gode DC filmer dette tiåret at det nesten er en egen liste. 

"Honorable mentions": ParaNorman, Kung Fu Panda, Kung Fu Panda 2, How To Train Your Dragon, Wind Rises, Wolf Children, Frozen, Captain Harlock, Zootopia, Jul I Flåklypa, Trigun: Badlands Rumble. 

9: Tangled
På grunn av budsjett problemer og Let It Go er Frozen den mest kjente moderne Disney filmen. Den tok det klassiske rom-com konseptet, ett gammelt eventyr og blandet det med Disney musikal, men leverte allikevel en film som føltes original og unik. Karakteren Flynn er en av Disneys bedre kreasjoner. Neste gang noen sier at de vil se Frozen, sett på denne og takk meg senere.

8: Toy Story 3
Folk/Idioter liker å si at den tredje alltid er den svakeste i en serie. Dersom du viser dem Toy Story 3 holder de nok kjeft. Denne er en av bare 3 animerte filmer som er nominert for Beste Film Oscar. Filmen er så bra skrevet, med gode karakterer og historie at den umiddelbart ble en klassiker. Lots-o'-Huggin' Bear er en veldig interesant karakter. Som Pixar filmer flest er det en godt skrevet tema. 

7: Children Who Chase Lost Voices
Dette er ett veldig bra fantasy drama. Historien er sterk, og dette er en den mest voksne filmen på listen. Den er også en av de mest visuelt imponerende filmene jeg noen gang har sett. Regisørens andre filmer er også verdt en titt. 

6: How to Train Your Dragon 2
Dette er ett flott eksempel på hvordan du lager en oppfølger. Den tar det vi likte med den første, å bygger videre på det og forbedrer det. Jeg følte denne stod frem i 2014 sammenlignet med de andre store animerte filmene, fordi den hadde en mer moden tone. Pluss, drager i film er sjelden feil.  

5: Wreck-It Ralph
At denne filmen tapte en Oscar til Brave var så feil at Akademiet ga Disney 2 Oscar på rad(en de ikke fortjente) for å kompensere. Det tror hvertfall jeg. Dersom du liker film vil du like denne. Dersom du er en gamer vil du elske denne. Leverer på alle områder en animert film burde levere. Den beste "spill filmen" som er laget.

4: Lego Movie
Filmen alle trodde skulle være dårlig, ble en av 2014s beste filmer. Når en film har Batman, Gandalf og Liam Neeson i "to" roller, da vet du at du ser noe spesielt. Det er ikke stort å si bortsett fra at den er genial. Snytt for Oscar. 
 

3: Adventures of Tintin: The Secret of The Unicorn
Dersom jeg ble president av Hollywood hadde jeg beordret Steven Spielberg til å drite i alle andre prosjekt. Den første store Tintin filmen var den beste Indiana Jones type filmen vi har sett siden The Last Crusade. Denne filmen hadde nok ikke virket live action. Takket være mo-cap, ble filmen laget uten ett unøvendig stort budsjett. Selvfølgelig er kongen av motion capture, Andy "The One Above All" Serkis med og genial. 

2: Rango 
Action western komedie med Johnny Depp må jo garantert være en suksess,*Host* Lone Ranger *Host*. Uansett dette er en smart, morsom og bra animert western. Sterke stemmern historie og karakterer. Også stort pluss for Man With No Name. Kanskje den mest unike filmen på lista. 

1: Inside Out
Ahh Pixar. Pixar lager jevnt filmer av kvalitet som kun Studio Ghibli kan matche. Inside Out er så god at jeg kan tilgi Pixar den skuffende The Good Dinosaur som kom ut samme år. Den var den beste filmen deres på 5 år, og den meste unike siden WALL-E. Denne typen film er god eksempel på hvorfor Pixar er flere steg over andre Amerikansek animasjonsstudio. Film & TV Skrevet av: andreas b Skrevet: 8. July 2016
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.