Del på: Stumbleupon

Min korte liste over sjangeren

Filmer basert på tegneserier har eksplodert di siste årene med klasse film etter klassefilm. Og hvem er egentlig den beste? Det skal jeg svare på under med en liste som forhåpentligvis ikke blir altfor lang. Jeg har valgt å ikke inkludere animerte filmer, fordi det er nok filmer der til å lage en egen liste. Om du er uenig med noen plasseringer eller mangler på denne listen, så må du huske at dette kun er en manns mening. Det er også verdt å nevne at flere filmer på listen lett kunne byttet plass uten at det hadde betydd noe.

36. Kingsman The Secret Service
Genial hyllest til spion sjangeren. Vi får så Colin Firth i en rolle vi ikke er vant med å se han, og fikk en ny potensiell stjerne i Taron Egerton. Filmen er veldig ny og kommer derfor såpass lavt på listen.

35. Snowpiercer
Som den forrige filmen vil nok denne om noen år komme mye høyere på denne listen. Et nydelig dystopisk science fiction drama om klasseforskjell og klimaendringer. Jeg ser for meg denne filmen på mange lister over beste sci fi i framtiden.

34. X-Men
Dette var nok den gangen Hollywood fikk til en seriøs superhelt film. En ukjent Australsk skuespiller, Hugh Jackman, var perfekt som Wolverine og har blitt en av verdens største stjerner takket være denne filmen. Patrick Stewart og Ian McKellen var solide valg som Magneto og Professor X.  

33. Men In Black
En av filmene, sammen med Independence Day, som gjorde Will Smith til en verdenstjerne. I teorien så burde denne filmen suge, men tvert imot. Den er faktisk ganske gøy og fikk to oppfølgere.

32. Incredible Hulk
Det tok kun fem år for Marvel trykket på reset knappen angående Hulk karakteren. 2003s Hulk var en skuffelse, men den nye versjonen er mye bedre. Dessverre blir filmen ofte glemt på grunn av at Ed Norton ga fra seg rollen. Heldigvis kom Mark Ruffalo og fikset det problemet.

31. The Mask Of Zorro
En film jeg så mange ganger når jeg var liten. Ble like overrasket hver gang over at den faktisk er veldig bra. Filmen er på en måte Batman møter western.

30. Thor
Som Men in Black er dette også en film som burde være dårlig, men faktisk er veldig bra. Tom Hiddleston som Loki er kanskje Marvels mest populære karakter og Chris Hemsworth ble en verdensstjerner etter denne filmen.

29. Dredd
Om du er usikker så er det Karl Urban versjonen. En av sjangerens mer voldelige filmer. Dessverre har dårlige kinotall hindret en oppfølger, men håper lever fortsatt i di som har sett filmen.

28. Batman (1989)
Selv om det senere kom Batman filmer som var bedre, var dette den første som leverte en solid Batman film. Jack Nicholson som the Joker var rett, men har blitt noe glemt på grunn av Heath Ledger.

27. Superman II
Den første Superman filmen startet kanskje sjangeren, men oppfølgeren er fortsatt en bedre film. I motsetning til forgjengeren fikk Superman en sterkere fiende som var hans likemann, gange tre. Morsomt fakta om denne filmen; Superman dreper Zod, men ingen sutrer over denne filmen av den grunn.

26. A History of Violence
Kort, voldelig og bra. Mer trengs ikke sies om denne filmen.

25. 300
Filmen som fikk millioner av menn til å tenke; " jeg er i dårlig form". En di mer maskuline eller homoerotiske filmene i sjangeren avhengig av synspunket ditt. Filmens bruk av slow motion og andre action triks er blitt kopiert uttalige ganger etter den. Filmen er også husket for sin spesielle visuelle stil og ekstreme magemuskler, *ahem* jeg mener action.

24. V for Vendetta
Den mest politiske filmen på listen. En film hvor du aldri får se ansiktet til helten. Helt er kanskje feil ord, han er egentlig mer en skurk som tilfeldigvis sloss mot verre folk. En av mange roller som gjør at vi alle elsker Hugo Weaving.

23. Kick-Ass
Hva skjer om en vanlig fyr prøver å bli superhelt? Mest sannsynnlig ikke noe i nærheten av hva som skjer i denne filmen. Det gjør den derimot ikke noe mindre genial. Sterk jobb av Nic Cage, noe som er sjelden kost nå til dags. Introduserte verden for Aaron Taylor-Johnson og Chloe Grace Moretz to unge skuespillere med stor framtid. Hvertfall sistnevnte. Fikk en undervurdert oppfølger.

22. Scott Pilgrim vs the World
Veldig spesiell film fylt med Edgar Wright sjarm. Alle gamere som vokste opp på 80 og 90-tallet burde se og elske denne filmen. Det finst ingen film lik denne og det vil nok ikke komme på flere år heller.

21. The Crow
Den originale mørke "superhelt-ish" filmen. Brandon Lees største, og siste av tragiske grunner. Filmen blir nok ofte husket for Lees uheldige død, istedenfor for at faktisk er god. Minnet om filmen har dessverre blitt svertet litt av forferdelige oppfølgere.

20. Man of Steel
Flere hadde likt denne filmen om di brukte mindre energi på å saumfare hvert eneste sekund av filmen for å finne feil, og faktisk fulgt med på filmen. Første filmen hvor vi virkelig fikk se Superman bruke kreftene sine skikkelig.

19. Edge of Tomorrow
Siden denne er basert på den Japanske light novelen All you need is kill, så kvalifiserer den seg til å komme med på listen. Filmen var en av 2014 store overaskelser. Bevis på at Cruise fortsatt er en av di beste.

18. Iron Man 3
Mandarin twisten blir nok bedre husket enn noe annet om denne filmen. Det er synd siden filmen faktisk er veldig bra. Shane Black gjorde sterk jobb på manus og innsats. Filmen får et stort pluss for at den ikke hadde en Iron Man klone som skurk.

17. The Wolverine
Den første solo Wolverine filmen var, latt oss si mindre bra. Denne derimot var en triumf. Filmen hadde mindre fokus på super action og mer fokus på historie og karakterer. Det får jo alle 12 åringene med ADHD til å sutre, men oss andre vet bedre. Jackman har spilt Wolverine så mange ganger at han kan gjøre det i søvne nå, og leverer her sin sterkeste innsats som Logan.

16. Guardians of the Galaxy
Filmen som skulle suge var istedenfor en genial og morsom sci fi action film. Filmen klarte å gjøre en vaskebjørn og et tre til to av di mest populære karakterene i Marvel universet. Få visste hvem figurene var før filmen, men nå vet di fleste det. Også den første filmen med skikkelig Thanos rolle.

15. Red
Urealistisk action komedie gjort rett. Masse eldre stjerner i god form. Malkovich er veldig morsom som ustabil, men kapabel agent. Actionen er god og karakterene er "badass". Fikk dessverre en skuffende oppfølger. Morgan Freeman er også med og det er jo ofte et pluss.

14. Spider Man
Dette var den største filmen i sjangeren når den kom ut. Willem Dafoe som Green Goblin er bra eksempel på god "casting". Takket være den animerte serien på FOX kids og alderen min når den kom ut var jeg ikke akkurat nøytral seer. J.K Simmons er PERFEKT som J. Jonah Jameson.

13. X2
Regnet av flere som den beste X-Men filmen. Jeg er uenig, men den er fortsatt veldig god. Brian Cox var den første, og beste, av flere personer som har tatt rollen som William Stryker. Filmen brukte flere skuespillere på godt vis. Åpningen med Nightcrawler er sterk.

12. Iron Man
Filmen som startet hele Marvel sitt filmunivers. RDJ var perfekt som Tony Stark, selv om han egentlig spiller en versjon av seg selv. Gjorde Iron Man til en topp superhelt karakter. Filmen hadde Jeff Bridges og det er jo et pluss.

11. X-Men: First Class
Etter to bommerter så det ut som X-Men serien var på vei ned. Regissør Matthew Vaughn tok serien til 60-tallet og skapte seriens beste film (ble senere passert av en annen). McAvoy og Fassbender var geniale som alltid og gjorde sterke yngre versjoner av to karakterer allerede spilt av to legender.

10. The Avengers

Det var dette hele Phase 1 ledet mot. Flere helter i samme film og den tredje Hulk på mindre en 10 år. Det var veldig mye som kunne gå galt, men heldigvis gikk det meste veldig bra. End credits scenen startet både Phase 3 og 4 før 1 var ferdig.

9. X-Men: Days of future past
Prequel-sequel-reboot hybrid. Det er den enkleste måten å forklare filmen. Den beste filmen om tidsreise siden T2 og den beste X-Men filmen noen gang. Quicksilver delen er noe av det beste sjangeren har produsert.

8. The Dark Knight Rises
Fantastisk og verdig avslutning på en av tidenes beste trilogier. Bane var en sterk skurk som var helt forskjellig, men allikevel sterk, fra forgjenger The Joker. Filmen har en sterk slutt som har blitt diskutert mye etter filmen kom ut.

7. Captain America: The Winter Soldier
Marvels aller aller beste film. Action, historie, skurkene, skuespillet og heltene. Alt treffer i denne filmen. Captain America ble endelig interesant og sterk karakter. Denne hadde større innvirkning på filmuniverset en noen Marvel film før.  

6. Watchmen
Det er en stor gruppe folk som mener Watchmen er tidenes beste tegneserie/grafisk novelle. Denne filmen delte fans. Halvparten hatet den fordi det er farlig å gi Zach Snyder skrytt, og den andre halvdelen elsket den voldelige og mørke filmen. Jeg er en av dem. Filmen er en stor triumf for Zach Snyder og er nok kanskje det tryggeste bevise på at han kan klare Justice League. Bruken av musikk og di forkjellige karakterene er geniale. Rorschach er en av di beste anti heltene i sjangeren.

5. Spider Man 2
Den første var veldig bra, og denne var bedre. Veldig imponerende å lage to sterke filmer, til tross for enormt kjedelig romanse. Doc Ock var sterk og tragisk skurk.  

4. Sin City

Tenk om alle Robert Rodriguez var like gode som denne. Bruce Willis, Clive Owen og Mickey Rourke i begynnelsen av sitt korte comeback er med. Mørkt og voldelig svart kvit neo-noir krim drama. Basert på Frank Millers kjente tegneserie. Veldig imponerende hvor god den er, med tanke på at nesten ingen av skuespillerene var på settet samtidig.  Forteller flere separate histiorier på sterkt overbevisende måte.

3. Batman Begins
Filmen som startet en av tidenes beste trilogier. Det var første gang noen klarte å gjøre Batman helt rett. Tonen i denne filmen blir fortsatt kopiert 10 år etter. Jim Gordon ble endelig gjort rett og Michael Caine var et veldig godt valg som Alfred. Liam Neeson også sterk som Bruces mentor. Jeg mener at Christian Bale er den beste "live action" Batman.

2. Oldboy
Manga er vel teknisk sett tegneserie? Oldboy er en av di beste filmene noen gang lagd uansett sjanger. Park Chan Wooks mesterverk har noe av det merkeligste innholdet jeg har sett i en film og slutt som du ikke hadde trodd selv om jeg beskrev den i nøye detalj. Dette er intens og voldelig thriller.

1. The Dark Knight

Dette burde ikke komme som noen overraskelse selv om du har minimal kunnskap om sjangeren. Du kan egentlig bare se for deg alle positive ord du kommer på selv, og di passer nok her. Heath Ledger som the Joker, er allerede blitt en legendarisk rolle. Eckhart, Bale, Oldman, Caine og Freeman er også geniale i sine roller. Vi vil nok aldri se en lignende film igjen så lenge jeg lever. Scenen i politistasjonen mellom The Joker og Batman er en av di beste scenene i sjanger, og utenfor sjangeren. Dette er Chris Nolans beste, og han har mange gode, og en av tidenes beste filmer.

 Film & TV Skrevet av: andreas b Skrevet: 25. March 2015
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.