Artikkel / Film & TV

07. november 2016
Av: andreas b

Vi rangerer Star Trek filmene.

Star Trek filmene: Verst til Best

Artikkel / Film & TV

07. november 2016

*Noen spoilers for filmene* 

13: Star Trek: Nemesis

Nemesis var filmen som gjorde at serien tok pause i syv år og fikk deretter en reboot. Svak plot, skurk og generelt lite karakterutvikling. Den fjerde Next Gen filmen og du vet fortsatt lite om karakterene, dersom du ikke har sett serien. Datas siste scene og en action scene i begynnelse var det eneste interesante som skjedde. Det er også dårlig at dette var den fjerde, men første som nevnte en karakters telepatiske evner. 

 

12: Star Trek Generations

Kirk og Picard sammen var ikke nok til å gjøre denne filmen interesant. Kirks død var ganske skuffende for en såpass stor karakter. 

 

11: Star Trek: The Motion Picture

Star Trek serien begynte ikke bra. Den første filmen er lang, har en kjedelig konflikt og føles generelt ganske tom.  

 

10: Star Trek: Insurrection

Filmen har en enormt skuffende konflikt som lett kunne vært ungått. Jeg synes også det er ganske merkelig at det blir presentert en slik "super planet" som denne filmen har, uten at det blir behandlet like stort som det er. 
 

9: Star Trek V: Final Frontier

Leting etter Gud og en Vulcan som har en merkelig evne som aldri blir skikkelig forklart. 

 

8: Star Trek III: Search For Spock

Mye build og ingen skikkelig konklusjon er ikke en god kombinasjon. Du vet at Spock kommer tilbake og det er derfor enormt skuffende at filmen slutter uten skikkelig konklusjon rett etter Spock kommer tilbake. 

 

7: Star Trek Into Darkness

Denne filmen har en solid skurk spilt av Benedict Cumberbatch. Dessverre har den altfor mange likheter med Wrath of Khan og føles litt som en "soft remake". 

 

6: Star Trek IV: The Voyage Home

Denne er ganske spesiell. Filmserien hadde ikke akkurat en mørk tone før, men denne hadde en veldig lett og komisk tone. Plottet var ikke veldig inspirerende, men Nimoys andre gang bak kamera var underholdende.

 

5: Star Trek (2009)

Det var på tide med en reboot i Star Trek serien. Da leverte JJ Abrams varene. Flere av de nye skuespillerene var gode valg. Chris Pine var en god erstatning for Shatner.

 

4: Star Trek VI: The Undiscovered Country

Den siste filmen til de originale skuespillerene og en verdig avslutning. Solid historie som var inspirert av slutten på den kalde krigen. Slike historier er noe gammel Star Trek er kjent for. 

 

3: Star Trek Beyond

I min mening den beste av de nye filmene. Justin Lin gjorde en god jobb, og leverte en underholdene action film som overrasket mange etter en svak trailer. Forgjengeren hadde god skurk, men skuffet på det andre. Denne var omvendt. Forhåpentligvis for Justin Lin lage flere. 

 

2: Star Trek: First Contact

Mesteparten av Next Gen filmene(75%) var svake. First Contact derimot er en av de beste. The Borg var en solid fiende som fremstod som en faktisk trussel. Data fikk ett solid subplot og karakter utvikling, og Picards personlige erfaring med The Borg gjorde konflikten i filmen interesant. Dette var den andre filmen som involverte tidsreise og den gjorde det godt.  

1: Star Trek II: Wrath Of Khan

Selvfølgelig. Kan det være en annen? Mesteparten av de kjente øyeblikkene fra filmserien skjer i denne filmen. KHAAAN! The needs of the many, outweigh the need of the few, or the one. I have been, and always shall be, your friend. JJ Abrams likte den så godt at han prøvde å lage den igjen. Det er en grunn til at den er den mest kjente, og de fleste Star Trek fans vil nok si at denne er favoritten deres. Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.


Våre favoritter

Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?
Galskap

Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?

Som mindre skolegutt var det alltid av stor interesse å finne ut av hvilket fjell som er høyest, elv som er lengst, kvinne som er fetest eller innsjø eller øy som er st&osla…

Menn på juleshopping
Galskap

Menn på juleshopping

Julestria er nesten over, de fleste gavene burde være handlet inn, og det er på tide å endelig slappe av. Menn rundt om i verden blir ofte dratt med inn i kjøpesenter av sine …

Sovjetiske kontrollrom
Galskap

Sovjetiske kontrollrom

Det er noe veldig vakkert med gamle kontrollrom fra Sovjettiden. For gledens skyld, her et et utvalg bilder av kontrollrom som kan dateres tilbake til Sovjettiden. Store knapper, blinkende lys og anal…

Møt Camilla Luddington, nåtidens Lara Croft
For Gutta

Møt Camilla Luddington, nåtidens Lara Croft

Hvem elsker vel ikke Tomb Raider og Lara Croft? Det gjør hvertfall vi. De nye spillene er faktisk overraskende bra, selv om du kan legge merke til at dem er laget for konsollmarkedet og at PC v…

Lag ditt eget tegneprogram
Teknologi

Lag ditt eget tegneprogram

I denne guiden tenkte jeg at vi kunne prøve å lage et veldig simpelt tegne program. Før du tenker at det blir alt for vanskelig og klikker deg bort fra denne artikkelen, så v…