Artikkel / Film & TV

26. februar 2017
Av: andreas b

Del på Facebook

Oscar spådommer 2017

Artikkel / Film & TV

26. februar 2017

Best Picture: La La Land har 14 nominasjoner og har vært favoritt lenge. Jeg har ikke fått sett den, men jeg tror den vinner. Mitt personlige valg ville nok ha vært Arrival, men det er nok sterkt usannsynlig. Den største utfordreren er nok Moonlight. Vinner: La La Land.

Best Director: Her har også La La Land hatt favoritt stempelet lenge. Damien Chazelle er favoritten. Den største konkurrenten er igjen Moonlight, og regissør Barry Jenkins. Personlig ville jeg stemt på enten Denis Villenueve eller Mel Gibson, men begge de to er høyst usannsynlig. Vinner: Damien Chazelle.

Best Lead Actor: Casey Affleck har vært favoritt lenge og vil nok vinne. Den eneste seriøse utfordreren er Denzel Washington. Vinner: Casey Affleck.

Best Lead Actress: Denne kategorien er faktisk mer åpen. De som er kloke ville satt penger på enten Emma Stone eller Natalie Portman. Det vil derimot ikke overraske meg om Akademiet har stemt på Meryl Streep kun på grunn av Trump kontroversene. Vinner: Natalie Portman.

Best Supporting Actor: Mahershala Ali vinner. Har vunnet stort sett alt, untatt BAFTA i denne kategorien. Vinner: Mahershala Ali

Best Supporting Actress: Dette er nok en av de enklere spådommene. Viola Davis har vunnet mange andre priser, og det er usannsynlig at det stopper her. Mange vil nok si at hun er nominert i feil kategori, og burde vært Lead. Vinner: Viola Davis.

Best Cinematography: La La Land kommmer til å vinne masse tekniske priser. Quite enkelt. Vinner: La La Land.

Best Foreign Language Feature Film: Tyske Toni Erdmann ble en tidlig favoritt og har hatt mye hell når det gjelder priser. Jeg har allikevel en følelse over at den Iranske filmen The Salesman vil få mange sympati stemmer i "left wing Hollywood". Vinner: The Salesman.

Best Animated Feature: Det var en stund hvor Zootopia så ut som en klar favoritt til  å vinne, men det har forandret seg. Kubo and The Two Strings overrasket med en BAFTA seier, Moana kan stjele mange stemmer fra Zootopia, siden begge er Disney. Det taler også i Moanas favør at den kom ut mer nylig. Jeg tror allikevel at Zootopia er favoritt, men ikke så klart så det lenge var. Det er den jeg ville valgt av disse filmene.  Vinner: Zootopia

Best Original Screenplay: Manchester By The Sea og Kenneth Lonergan har vunnet mye i lignende kategorier og snyter nok La La Land. Vinner: Manchester By The Sea.

Best Adapted Screenplay: Moonlight vinner enkelt. Vinner: Moonlight.

Best Original Score: La La Land er en musikal. Selvfølgelig vinner den. Vinner: La La Land.

Best Original Song: La La Land har to nominerte og jeg tror de stjeler stemmer fra hverandre og gir seiren til Disney. Vinner: How Far I'll Go.

Best Visual Effects: The Jungle Book er nok klar favoritt. De andre filmene har alle gode effekter, men uten CGI er Jungle Book ingenting. Vinner: Jungle Book.

 


Våre favoritter ↴


Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?
Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?

Som mindre skolegutt var det alltid av stor interesse å finne ut av hvilket fjell som er h&osl…

Menn på juleshopping
Menn på juleshopping

Julestria er nesten over, de fleste gavene burde være handlet inn, og det er på tide &ar…

Sovjetiske kontrollrom
Sovjetiske kontrollrom

Det er noe veldig vakkert med gamle kontrollrom fra Sovjettiden. For gledens skyld, her et et utvalg…

Møt Camilla Luddington, nåtidens Lara Croft
Møt Camilla Luddington, nåtidens Lara Croft

Hvem elsker vel ikke Tomb Raider og Lara Croft? Det gjør hvertfall vi. De nye spillene er fak…

Stanley Kubricks fotografier fra 40-tallet
Stanley Kubricks fotografier fra 40-tallet

Før Stanley Kubrick regisserte sin første film var han bare en vanlig gutt som lette e…