Artikkel / Film & TV

12. januar 2015
Av: christian b

Skribent Bjørgen vrir hjernecellen (bare den ene, den andre jobber med platetips) og kommer med sine filmtips for det kommende året.

Bjørgen's Filmtips for 2015

Artikkel / Film & TV

12. januar 2015

Obs! Undertegnede vil få påpeke at dette alle er filmer som har foreløpig releasedato i 2015, og at forsinkelser kan forekomme slik at de ikke blir utgitt før 2016. Dette gjelder særlig film nr 7 på listen, som ikke har endelig dato ennå.


10. Cinderella
På tiende plass finner vi denne live-action-varianten av den klassiske Disney-fortellingen, for anledning regissert av Kenneth Branagh og med Lily James (kjent fra Downton Abbey) i hovedrollen. Branagh har jo hatt for vane å lage gode filmer, og når du slår det sammen med en tilsynelatende bankers historie og gode skuespillere bør jo resultatet bli bra. Lily James er forøvrig representert flere ganger på denne listen, så det er et navn å se etter i år.

 


9. Furious 7
En film jeg ser like mye frem til som rotfylling uten bedøvelse, men som likevel kommer til å fylle salene. Den forhåpentligvis siste filmen i serien har selvsagt blitt meget preget av Paul Walkers tragiske død i fjor, og blitt fullført med diverse filmtriks og hans brødre som body doubles. Pluss i margen for The Rock og Kurt Russell.

 


8. Mad Max: Fury Road
En joker dette her, kan gå både ene og andre veien. Det har jo vært trend for å riste liv i grisegamle filmserier (med Sylvester Stallone som ansvarlig for unødvendig mange) og Mad Max slipper selvsagt ikke unna. Det er Tom Hardy, best kjent fra Nolans Batman-trilogi som har rollen som Mel Gibson denne gang, noe som kan bli interressant å se på lerretet. 


7. Pride and Prejudice and Zombies
Den klassiske, romantiske klassikeren som alle briter elsker, for anledningen med zombier av en eller annen grunn. Basert på en bok som er omtrent like seriøs som FrPs alkoholpolitikk, er dette en film som trolig vil høste de lave terningkastene og havne på de fleste bensinstasjoner i god tid før julesesongen, men som likevel vil få deg til å le deg ihjel ("Dude, Wheres My Car" anyone?). Lily James spiller hovedrollen i harselaset, og har blant annet fått med seg den ellevte doktoren, Matt Smith, på laget. Bør bli en sikker vinner på overtrøtte fredagskvelder rundt i det ringe land.

 


6. Terminator Genisys
Nok en reboot, denne gangen er det Terminators tur. De av oss som er gamle nok til å huske Terminator 3 og 4 vet jo at disse filmene svært ofte blir monumentalt dårlige, og det er dermed ganske blandede følelser rundt denne filmen. Arnie sjøl er med på laget, noe som hadde vært vel verdt billetten i 1995, men tjue år senere kan det diskuteres om han er den rette til rollen han selv definerte i 1984. Det at Sarah Connor skal spilles av Daenerys Targaryen fra Game of Thrones, en serie som for min del likestilles med Hotel Cæsar dubbet til tsjekkoslovakisk, er heller ikke en "vote of confidence" for min del, men så skal det sies: jeg er skeptisk til reboots og holder "Terminator 2: Judgement Day" hellig.

 


5. The Hateful Eight 
Den nærmest mytiske western-filmen som Tarantino skrinla etter en lekkasje, og deretter ble skrevet om og laget allikevel. Har en skuddsikker rolleliste med mange kjente ansikter fra Tarantinos noe psykotiske og groteskt blodige univers, deriblant Tim Roth, Michael Madsen og Samuel L Jackson, med Kurt Russell og Channing Tatum også på tapetet. Bør bli en sikker vinner og sannsynligvis den klareste 18-årsgrensen i landet siden Hr. Haugestens bananartikkel i 2008.

 


4. The Hunger Games: Mockingjay - Part 2
Den fjerde og siste filmen i Hunger Games-trilogien (ikke tenk, bare les videre) som avslutter historien. Med tre solide filmer fra før bør denne bli bra. Også merkbar som den siste filmen Philip Seymour Hoffman lagde før sin død. Filmen tar for seg klimakset i den siste boken, og jeg blir meget overrasket om denne ikke setter kinorekord for publikum under 18 år.

 


3. 007: Spectre 
Bond-film nr 24(?) i rekken, og Daniel Craigs fjerde. Tittelen på denne filmen er nok til å gi den en tredjeplass på årets liste, særlig om du er gammel eller dreven nok til å kjenne de gamle Connery-filmene. Hvis ikke kan det meldes om at SPECTRE er navnet på superskurkenes organisasjon med blant annet Blofeld i spissen. Om du fortsatt er blank, gå på biblioteket og lån filmene fra 1960-tallet. Lite er visst om filmen ellers så langt, annet enn at Ralph Fiennes og Ben Whishaw er på plass som M og Q respektivt.

 


2. Avengers: Age of Ultron
Jaja, Marvel, så var'e øss igjen'a. Marvels kinounivers fortsetter i samme tempo som Politiskolen gjorde på 80-tallet, men i år skal det slås på stortromma med Avengers 2. Det er hele gjengen som er på plass, sannsynligvis akkompagnert av et heftig soundtrack, nok CGI til å animere Babylon i 3D og 1:1 skala, og ikke minst en påklistret Stan Lee-cameo. Likevel, dette er vel en av filmene de fleste, undertegnede inkludert, virkelig ser fram til i år, selv om den har null sjangs mot førsteplassen...

 


1. Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
Det er 32 år siden den episke "Episode VI: Return of the Jedi" og 16 år siden Lucas hadde et sammenbrudd og gav oss Jar-Jar Binks i et øyeblikk trolig påvirket av svært sterke medikamenter vanligvis reservert sirkusdyr. Menmen, alt er glemt, og vi gir det hele en ny sjangs med den i mange år beryktede "oppfølgertrilogien" med episode 7, 8 og 9. Nå kommer den første av de tre, og det med alle de viktigste figurene fra de gamle filmene på plass. Lite er kjent om historien så langt, men foruten Ford, Hammill og Fisher finner vi blant annet Domhnall Gleeson, Adam Driver og Andy Serkis i rollene (slik at Serkis kan bli snytt for Oscar igjen).

Alt i alt har vi mye å se fram til 2015, vi ses i kinosalen!Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.


Våre favoritter

Hvordan se Premier League gratis
Artikkel / Teknologi

Hvordan se Premier League gratis

Og være fotball fan kan være dyrt. Et abonement på TV2 Sumo (som eier rettighetene her i Norge) koster 399,- i måneden. Da får du heller ikke velge hvilke kamper du har l…

Graffiti lek med myndighetene
Artikkel / Galskap

Graffiti lek med myndighetene

Her er en ganske artig bildeserie fra en graffiti artist som bestemte seg for å gjøre et lite eksperiment med myndighetene i London. Jeg syklet forbi denne bygningen hver dag til jobb i &…

Menn på juleshopping
Artikkel / Galskap

Menn på juleshopping

Julestria er nesten over, de fleste gavene burde være handlet inn, og det er på tide å endelig slappe av. Menn rundt om i verden blir ofte dratt med inn i kjøpesenter av sine …

Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?
Artikkel / Galskap

Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?

Som mindre skolegutt var det alltid av stor interesse å finne ut av hvilket fjell som er høyest, elv som er lengst, kvinne som er fetest eller innsjø eller øy som er st&osla…