Del på: Stumbleupon

Hvem vinner?

Her er noen tanker og spådommer om den 87. Oscar utdelingen. 22. Februar. Jeg vil ikke gå gjennom alle kategoriene, men vil prøve å dekke det meste. Det blir flere åpne kategorier, men jeg tviler på noen enorme overraskelser.
 

Best actor: Dette er ofte en av di sterkeste kategoriene. Flere skuespiller (Gyllenhaal, Fiennes, Oyelowo) som var potensielle vinnere er ikke engang nominert. Michael Keaton sto tidlig fram som favoritt, men har etterhvert tapt mange meter til Eddie Redmayne. Di to har stort sett delt di diverse prisene på forkjellige utdelinger og det er ganske dødt løp mellom di to. Redmayne har nok fordelen av at han gir en mer klassisk Oscar rolle. Derimot er kanskje en outsider Bradley Cooper. Flere ble overrasket over at han ble nominert, men i et akademi med et flertall er eldre, hvite og sikkert republikanere vil det ikke overraske stort om han vinner. Vinner: Michael Keaton 45%

Best supporting actor: Kveldens desidert enkleste spådom. J.K Simmons har vært klar favoritt lenge og vunnet di fleste prisene til nå. Vinner: J.K Simmons 95%

Best animated feature film: Den korrekte vinneren er jo ikke nominert så da må noen andre få den. Disney vant for Frozen som var omtrent like god som Big  Hero 6, men Frozen var mer tradisjonell Disney, men Disney filmer bør aldri avskrives. Mangelen på Lego Movie har gjort How to train your dragon 2 til favoritt. Den største utfordreren tror jeg derimot er The tale of Princess Kaguya. Hayao Miyazaki får æres Oscar i år og med tanke på at filmen kun har positive anmeldelser og at Studio Ghibli kanskje ikke skal lage mer film, tror jeg denne overrasker. Vinner: The tale of princess Kaguya 35%.

Best supporting actress: Patricia Arquette har vunnet stort sett det hun har kunnet for Boyhood og fortsetter nok med det. Meryl Streep er selvfølgelig med her. Så lenge hun står foran et kamera blir hun jo nominert. Emma Stone er også her, selv om jeg følte hun ikke fortjente nominasjonen. Vinner: Patricia Arquette 80%.

Best visual effects: Di siste årene har akademiet hatt en tendens til å nominere fire sommer filmer og så gi prisen til den femte filmen som er en annen type film. Det står mellom Interstellar og Dawn of the Planet of the apes. Begge har fantastiske effekter og fortjener prisen. Akademiet har ikke alltid vært en venn av Chris Nolan opp gjennom årene. Jeg håper Apes vinner over Interstellar siden Nolans filmer er så gode at di ikke trenger priser. Apes-teamet fortjener pris for at di ikke har mistet noe av skuespillet når di har bringt apene til live. Derimot tror jeg akademiet fortsetter egen tradisjon. Vinner: Interstellar 50%.

Best original song: Må egentlig melde litt pass her. Har egentlig ikke hørt sangene, bortsett fra Everything is awesome. Kan tenke meg at di fleste er rulletekst sanger som ikke har noe spesiell effekt på filmen. Derimot så har Everything is awesome viktig rolle i å sette tonen for filmen tidlig. Glory er en sang av to mørkhudede artister til filmen Selma, så det gjør den nok vanskelig å slå. Den tok også Globen. Vinner: Glory fra Selma 40%.

Best cinematography: Birdman er favoritt her. Det fortjener den, men om Grand Budapest tar den så vil ikke jeg felle noen tårer. Roger Deakins er nominert for 12 gang og må nok akseptere sitt tolvte nederlag. Om han vinner er det nok mer for karrieren en filmen. Vinner: Emmanuel Lubezki Birdman 60%.

Best original score: Tøff kategori hvor samme mann er nominert to ganger. Hans Zimmer har ikke vunnet en Oscar siden 1994 for Lion King, så da hadde vært stort og se han vinne igjen for en Chris Nolan film. Alexandre Desplat (vant BAFTA) har jo fordelen av to filmer nominert og Johann Johannson fra Island har vunnet Globen. Tror Grand Budapest trekker det lengste strået. Vinner: Alexandre Desplat Grand Budapest Hotel 30%.

Best documentary - feature: Jeg har dessverre ikke fått sett noen her, men Citizenfours sterke anmeldelser og delvis aktuelle tema, Edward Snowden, er vanskelig å ignorere. Vinner: Citizenfour 60%.

Best original screenplay: Nok en jevn kategori. Grand Budapest og Birdman er nok di to det vil stå mellom, selv om flere skulle nok ønske at Nightcrawler henter statuen hjem. Det er nok usannsynlig. Jeg håper og har tro på Wes Anderson, fordi hans største konkurent i Birdman har enorm mengde banning. Vinner: Wes Anderson The Grand Budapest Hotel 45%.

Best adapted screenplay: Lite å si her. J.K. Simmons' karakters fornærmelser og sinte "rants" vil nok vinne statuen. Vinner: Damien Chazelle 60%.
 

Best foreign language film: Polsk-Danske Ida er nok mest den sannsynlige vinneren siden den har hentet trofè etter trofè i denne typen kategori og vil nok vinne igjen. Dens største konkurent er nok russiske Levithan som var nominert til Gullpalmen i Cannes, sammen med to andre nominerte filmer, og det sies at flere ønsker at den får den. Det kan nok hende at litt amerikansk russer hat hindrer den. Vinner: Ida 55%.  
 

Best actress: Her er det lite å si. Julianne Moore er favoritt, har vært det en stund og vil nok vinne. Det har vært snakk om at Marion Cottilard er den største motstanderen hennes. Jeg håper derimot på Rosamund Pike, for hennes briljante rolle som Amy Dunne i Gone Girl(som jeg kåret til 2014s beste film). Vinner: Julianne Moore 75%.
 

Best director: Det er vel flere her i landet som vil fortelle deg at Tyldum er en favoritt og vinner kandidat, men det er nok ikke sant. Storfavoritten her er Richard Linklater for sin unike prestasjon i Boyhood. Selv mener jeg at konseptet som Iñarritu unike innsats i Birdman er mer imponerende filmet, selv om Linklater har visst enorm tålmodighet og mot med sin film. I fjor valgte akademiet og dele regissør og film. Gravity som var mer imponerende laget fikk regissør og 12 Years a slave fikk film. Det kan jo alltids hende det skjer igjen. Vinner: Richard Linklater 55%.
 

Best Picture: Den største og viktigste prisen for kvelden. Åtte filmer er nominert, men det er kun tre realistiske til å vinne. Boyhood er nok storfavoritt og den mest åpenbare Oscar filmen. Dens to konkurrenter Grand Budapest og Birdman er nok filmer som vil blir husket lengre tror jeg. Personlig så håper jeg at Wes Andersons geniale komedie the Grand Budapest Hotel vinner, men den er nok den minst sannsynlige av di tre. Morten Tyldums Imitation Game er nok nummer fire i rekken for du som lurer på det. Dette er egentlig som spansk fotball. To kjemper om toppen med en usannsynlig tredjemann som prøver å snike seg inn. Vinner: Boyhood 65%.

Jeg har som du kanskje ser, valgt og hoppe over di 3 kort film kategoriene, di 2 sound kategoriene, costume- og productiondesign, makeup and hairstyling og film editing. Det er flere filmer her jeg ikke har sett, og kostymer, hår og makeup er ikke noe jeg ska påstå at jeg kan.

Det er også viktig å påpeke, igjen, at Hayao Miyazaki, Jean-Claude Carriere og Maureen O`Hara får æres Oscarer.Film & TV Skrevet av: andreas b Skrevet: 13. February 2015
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.