Del på: Stumbleupon

Gir du etter for samfunnspress og "feirer" dagen? Jeg kan hjelpe!

Fifty shades of grey har nå kinopremiere rundt i verden og 14. Februar er jo datoen når dette blir skrevet. Jeg skal ikke gå løs på hva jeg syns om dagen siden min kollega vil dekke det ganske godt. Ikke alle romantiske komedier er generisk masseprodusert søppel. Det finst faktisk noen som er ganske gode. Her har du noen du kan se uten å få lyst å rive ut håret ditt.

1. 10 Thing I hate about you: Filmen som gjorde verden kjent med Joseph Gordon-Levitt, Julia Stiles og ikke minst Heath Ledger. Filmen er basert på Shakespeares the Taming ofthe shrew. Talenfulle og sympatiske skuespiller og et godt manus gjør at dette er en romantisk komedie du kan se uten å føle du har kastet vekk 2 timer.

2. The Princess Bride: En "cult" film som faktisk er ganske underholdende. Den er nok best husket for karakteren Inigo Montoya. Filmen er en av di mer usaklige og urealistiske filmene i sjangeren. Den krysser forsåvidt egentlig flere sjangrer.

3. Tangled: Filmen hadde lang produksjon og det betyr oftest dårlig film. Ikke her! Denne er kanskje Disney beste moderne animasjonsfilm. Hovedfigurene Rapunzel og Flynn er morsomme karakterer som er lette å like. Filmen fikk ikke samme mottakelsen som Frozen gjorde flere år etter, men di fleste som har sett begge vil nok si at denne er bedre.

4-6. American Pie 1,2 og Reunion: Sent på 90-tallet og tidlig 2000-tall oppsto sjangeren teen sex comedy. Dette var en enorm og kliseèfylt sjanger, med mye dritt. Heldigvis var American Pie ett av unntakene. Di to første og den nyeste er alle morsomme og underholdende komedier. Unngå for all del spin-offene. I nødstilfelle kan du nøye deg med film nummer 3.

7. Slumdog Millionaire: Danny Boyles Oscar vinner er en av forrige tiår aller beste filmer. Historien om en fattig gutt som går langt i Indisk "Vil du bli millionær". Filmen viser deler av livet hans, blant annet forholdet med broren og jenten han er forelsket i, og hvordan han kan svare på alle di diverse spørsmålene som en fattiggutt uten utdanning ikke burde klare.

PS! Valentines Day er tull.

 Film & TV Skrevet av: andreas b Skrevet: 15. February 2015
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.