Del på: Stumbleupon

Året er ferdig og lister må skrives

2015 er over og da er det på tide med min meget prestisjetunge liste over de beste filmene. Jeg har valgt filmer med Norsk kino premiere i 2015.  

11. Bølgen

Personlig syns jeg ofte Norske filmer får positive anmeldelser veldig enkelt. Derfor var det veldig positivt når Bølgen leverte. Katastrofe filmer er sjelden bra, men solid regi og en sterk Kristoffer Joner gjorde dette til en stor kino film i Norge. 

 

10. Paddington

Overraskende sjarmerende og underholdende familiekomedie. Som med Bølgen er dette en type film som stort sett er dårlig. Ben Whishaw gir god stemme til Paddington, og Hugh Bonneville er også underholdende. 

 

9. Mission Impossible: Rogue Nation 

Denne serien blir visst bedre med tiden. Action, humor, drama og topp stuntarbeid, gjorde Rogue Nation til en av årets beste action filmer. Dersom denne og Ghost Protocol er ett tegn, håper jeg denne serien fortsetter så lenge Tom Cruise gidder. 

 

8. Mad Max: Fury Road

Det var ikke mangen som så denne komme tidligere i år. 30 år etter den forrige leverer 70 år gamle George Miller bedre filmet action enn de fleste i Hollywood. Få action filmer gir deg mer action for pengene enn denne her. Tom Hardy skinner med veldig lite dialog, og Charlize Theron gjør opp for sine mange dårlige filmer. Den har faktisk blitt en seriøs Oscar kandidat.  

 

7. Kingsman: The Secret Service

Enda en stor overraskelse. Spion film i høy klasse. Få filmer var mer underholdende i 2015. Har blitt beskrevet som spionfilmens Kickass. Colin Firth som vi ikke har sett han før. Denne gjorde nok mest sannsynlig Taron Egerton til en framtidig stjerne.  

 

6. Whiplash

J.K. Simmons leverte Oscar vinnende skuespill i denne filmen. Damien Chazelle skrev og regisserte ett intenst og underholdende musikk drama. 

 

5. Inside Out

Pixar tilbake i toppform. Kreativ film for alle aldere. Krysser mange sjangrer, og gjør det godt. Blir garantert belønnet med en Oscar om noen måneder. Pixar er mestere når det gjelder originale og geniale filmer. 

 

4. Nightcrawler

Unik og mørk thriller krysset med hint svart komedie. Jake Gyllenhaal leverer Oscar verdig prestasjon og karrierens kanskje beste rolle. Veldig sterk og unik film "skurk". 

 

3. Star Wars: Force Awakens

Dette var en god Star Wars film! Sterk ny skurk, gode nye helter og solid regi av J.J Abrams som var fanboy uten å gå for langt. Denne filmen gjorde Star Wars filmene gode og interesante igjen. Forhåpentligvis starten på en sterk trilogi. Kan være på til å bli tidenes mest suksessfulle film. 

 

2. The Martian

Ridley Scotts beste film på mangen år. Sci fi mesteren leverte en nydelig, komisk og svært bra laget film. Ett spennende sci fi drama fra start til slutt. Matt Damon gjorde god figur i hovedrollen. Filmen har også fått skryt for å levere mye korrekt "science". 

 

1. Beasts of No Nation

Ganske spesielt at denne ikke var en kinofilm, men en Netflix original.. Historie om en barnesoldat basert på ekte hendelser. Idris Elba var veldig god, og den unge hovedrolle innehaveren leverte mye bedre spill enn de fleste unge skuespillere. Cary Fukunaga leverte topp topp regi gjennom fine "wide takes" og flere lange tagninger. Dette er en total pakke, og derfor er den 2015s beste film. Kan se ut som det ikke blir noen Oscar på den, men det er jo lov å håpe. Film & TV Skrevet av: andreas b Skrevet: 5. January 2016
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.