Del på: Stumbleupon

Etter ti år er det endelig her!

The Last Guardian ble først annonsert i 2007, og har tatt nesten ti år arbeid. Teamet bak spillet er de samme som har lagd de emosjonelle klassikerne Ico og Shadow Of The Colossus, så her var det store forventninger til spillet. Og det holder stort sett mål til hypen. 

Vi følger historien til en liten gutt og et mytisk griffinlignende beist med navnet Trico. Gutten våkner i en hule, som viser seg å være redet til beistet, og finner vår fjærkledde venn skadet, sulten, og lenket fast. Trico er ikke fornøyd, og gutten gjør alt han kan for å vekke tilliten. Over tid blir dette til et sterkt bånd mellom de to, og historien utfolder seg i det gutten forsøker å komme seg ut og hjem.

Spillet er en blanding av hjernetrim og plattform. Gutten og Trico må samarbeide for å komme seg rundt, og avdekke mysteriet rundt dette mytiske vesenet. Etterhvert som båndet blir sterkere mellom de to, og Trico blir friskere og sterkere, vil det åpne seg opp fler muligheter for samarbeid. Det hele er en emosjonell smørje som du virkelig blir dratt inn i, og du blir fort fanget i en dyp historie med mørke hemmeligheter.

På den positive siden er det mange intrikate oppgaver som krever at du vrir hjernen litt, uten at det blir for vanskelig. Grafikken er helt fantastisk, selv om det av og til er litt problemer med framedrops. De som har spilt dette på Playstation 4 Pro legger ikke merke til dette, noe som viser at spillet virkelig presser maskinvaren til det maksimale. Når du først kommer ut av den første hulen, og ser sola i horisonten bak grønt gress og mektige fjell, skal det godt gjøres å holde kjeven på plass.

AI'en til Trico er veldig godt gjennomført, og du føler virkelig at dette er et vesen du har med deg, og ikke bare en datagenerert skapning. Til tross for dette, kan han tidvis være litt vanskelig å ha med å gjøre. Om dette er AI'en, eller om det er faktisk lagt inn for å gi en mer realistisk "vanskelig kjæledyrfølelse" er ikke greit å si, men over tid kan dette være frustrerende. I tillegg er kameraet litt ugreit å ha med å gjøre, og kan ofte låse seg i posisjoner som gjør det svært vanskelig å komme videre i spillet.

Du kan spille gjennom på nytt for å finne hemmeligheter som ikke tilfører noe nytt til historien, og låse opp ekstra klær, men utenom dette, er det lite grunn til å spille gjennom flere ganger. Selv om historien er noe kort, er dette et oppslukende spill som virkelig drar deg inn i historien. Hvis du har muligheten til det, er det godt mulig du spiller gjennom hele historien i en omgang.

8.5

Veldig bra!!

Plusser:

  • Sterk historie
  • Nydelig grafikk
  • Akkurat passe vanskelig hjernetrim

Minuser:

  • Framedrops
  • Kranglete kamera og kjæledyr
Spill Skrevet av: peter m o Skrevet: 5. March 2017
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.