Del på: Stumbleupon

Drømmen om mekanikerjobben som gikk i grus

Jeg har alltid vært interessert i bil, og tanken har flere ganger gått mot bilmekanikeryrket. Det ble til  at jeg endte opp som kokk istedet, og det har jeg ikke angret på. Likevel er jeg veldig interessert i bil og hvordan den fungerer, så da måtte jo Car Mechanic 2015 være det perfekte spillet for å lære seg mer?

Svaret er tja. Spillet ser greit ut grafisk, og det er et stort utvalg av biler du kan skru på. Mye av "arbeidet" ligger i å feilsøke og reparere de vanlige tinga som en bilmekaniker irriterer seg over til daglig. Som fjæring og oppheng, bremser, eksosanlegg, registerkjedebytting og til og med skifte halvparten av delen i motoren. Etterhvert når du får både penger og erfaring (XP), åpner det seg også opp muligheter til å bruke mer feilsøkongsverktøy, banetesting for kontroll av støtdempere og lignende, fikse yte skader i metallet og lykter, og ikke minst lakkere. For de virkelig engasjerte i spillet, vil det også åpne seg opp muighet til å kjøpe parkeringsplass for å kjøpe biler på auksjon, reparere disse og selge dyrere.


Det hele er gøy i perioder, men det blir fort veldig mye av det samme og de fleste biler har en tendens til å både ha de samme feilene, og se veldig like ut innvendig mekanisk, om ikke helt identisk. I tillegg er det ingen reelle biler med merker, alle er fantasimodeller, tydelig inspirert av autentiske bilmerker. Hadde de fått lisens til å rekonstruere ekte biler hadde spillet blitt mye mer interessant. Er vel mye mer spennende å jobbe med en Dodge Viper enn å jobbe med en Royale GTR? Eller en markedsført småbil istedet for en Rino Piccolo?

Alt i alt er det et periodespill. Du kan spille en time av gangen så blir du som regel lei. Jeg er oppe i rundt 50 ferdig reparerte biler, og er på nippen til å avinstallere fordi jeg er lei. Erfaringsmåleren virker som den går saktere og saktere, selv om den reelt ikke gjør det, og det blir fort kjedelig. Likevel skal spillet ha ros for sine gode renderinger av biler, brede utvalg av verktøy, og ikke minst et simulatorspill med minimalt av bugs.

6.5

Greit nok

Plusser:

  • Relativt lærerikt
  • Fin grafikk
  • Lite bugs

Minuser:

  • Fort kjedelig
  • Ingen lisensierte bilmerker
Spill Skrevet av: peter m o Skrevet: 11. December 2015
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.