Anmeldelse / Produkter

04. april 2016
Av: peter m o

Del på Facebook

Smart dings for oss som ikke klarer å bruke tegnebrett

8.5/10

The Good:
  • Presis
  • Velfungerende software
  • Smart ladesystem
The Bad:
  • Unngå å bryte linje mellom penn og mottager
  • Mulighet å bruke blyant hadde vært fint

Wacom Inkling

Anmeldelse / Produkter

04. april 2016

Inkling er utviklet av Wacom, et firma som er mest kjent for sine høykvalitets tegnebrett. Personling klarer jeg ikke å bruke tegnebrett, selv med lang tids trening. Det blir feil i mitt hode å tegne uten å se ned på et ark. Det er akkurat dette problemet Inklingen hjelper deg med.

Inkling består av en digital penn, som også fungerer som en vanlig penn, så du kan skrive eller tegne direkte på et blankt ark, men fremdeles få alt inn digitalt så du kan pusle med det i for eksempel Photoshop. I tillegg til pennen, får du også med fire ekstra patroner til penna, en mottager som skal klipses fast på arket, en boks som alt samles i, og en usb-kabel for å overføre data, samt lade både penn og mottageren mens det ligger i eska.

Mottageren skal rett og slett klipses fast et sted på arket hvor den er ute av vei, og da kan du vri og vende så mye på arket du vil, så lenge ikke mottageren flyttes direkte på i arket. Akkurat det klarte jeg å gjøre i testvideoen, så den siste fargeleggingen ble litt skeiv, men det er min egen feil. Penn og mottager må også ha fri kommunikasjonsvei, så hvis du er av typen som har en uvane med å legge hånda på arket mens du tegner, kan det fort bli brutt dersom du legger hånda mellom penn og mottager. Dette er mer en vanesak, og burde ikke være et problem etter å ha brukt denne en stund.

Pennen er veldig god å bruke, men også her kan du ødelegge arbeidet ditt dersom du blokkerer den nederste delen av penna, helt mot spissen. Her sitter nemlig senderen som gir pennposisjon til mottager. Dette skal heller ikke være noe problem, og hvis det er det, har du en stygg uvane du burde legge fra deg uansett.

På mottageren har du en av/på-knapp, og en veldig fin layers-knapp. Hvis du har jobbet med for eksempel Photoshop før, vet du hva layers er. Det vil rett og slett si at du kan trykke på denne knappen, så vil Inkling skjønner at du tar et "nytt" ark, slik at du kan tegne så mye du vil, uten at du ødelegger det du allerede har jobbet med. Selvfølgelig vil du ikke kunne fjerne fysiske pennestrek på papiret, men du har det i alle fall digitalt lagret.

Softwaren som følger med er utrolig lett å jobbe med, og du kan importere arbeidet ditt direkte i Photoshop, Illustrator eller andre smarte program. Eller hvis du heller bare vil lagre bildet ditt som en enkelt PNG eller JPEG, så er det fullstendig mulig. En annen mulighet i softwaren som mange vil tenne på, er mulighet til å se hvert pennestrek bli lagt på i en form for videoformat.

Enten du er proffdesigner, eller bare driver med grafisk arbeid som en hobby, er dette et supert og overraskende presist verktøy som absolutt anbefales. Dette kan du ha det mye moro med!

For de som tenker at dette sikkert er blodpris på, så ligger den på rundt 800 kroner. Når jeg kjøpte den, var den faktisk på tilbud, og kom på 450 kroner med frakt.

Unboxing og kort test:


8.5/10

The Good:
  • Presis
  • Velfungerende software
  • Smart ladesystem
The Bad:
  • Unngå å bryte linje mellom penn og mottager
  • Mulighet å bruke blyant hadde vært fint

Våre favoritter ↴


Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?
Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?

Som mindre skolegutt var det alltid av stor interesse å finne ut av hvilket fjell som er h&osl…

Menn på juleshopping
Menn på juleshopping

Julestria er nesten over, de fleste gavene burde være handlet inn, og det er på tide &ar…

Sovjetiske kontrollrom
Sovjetiske kontrollrom

Det er noe veldig vakkert med gamle kontrollrom fra Sovjettiden. For gledens skyld, her et et utvalg…

Møt Camilla Luddington, nåtidens Lara Croft
Møt Camilla Luddington, nåtidens Lara Croft

Hvem elsker vel ikke Tomb Raider og Lara Croft? Det gjør hvertfall vi. De nye spillene er fak…

Stanley Kubricks fotografier fra 40-tallet
Stanley Kubricks fotografier fra 40-tallet

Før Stanley Kubrick regisserte sin første film var han bare en vanlig gutt som lette e…