Anmeldelse / Produkter

17. januar 2016
Av: raoul duke

Del på Facebook

Gode gamle Marshall inntar kompakt-høyttaler markedet. Er dem noe bra?

9.0/10

The Good:
  • God lyd
  • Kontroll over bass og treble med knotter
  • Meget pent design
The Bad:
  • Må ha strømtilførsel
  • Litt dyr

Marshall Action Bluetooth Høyttaler

Anmeldelse / Produkter

17. januar 2016

Jeg kjøpte meg en Marshall Action Bluetooth høyttaler for noen uker siden. Jeg har hatt et par andre bluetooth høyttalere for mobiler, laptopper osv tidliggere, men denne gangen tenkte jeg at jeg kunne kjøpe noe dyrere/bedre. Jeg er klar over at man selvfølgelig betaler litt for merket i dette tilfellet, men Marshall må vel ha gjort noe riktig siden dem er et såpass kjent merke innenfor lyd? Jeg var litt spent på om Marshall Action faktisk hadde god lyd, eller om den egentlig bare var et pynteobjekt for hipstere med armene fulle av tatoveringer, for den ser jo veldig bra ut der den står i hyllen min og glinser som en retro gitarforsterker. 

Den er sort rundt kantene, og har den typiske gitarforsterker grillen foran med den kursive Marshall logoen i midten glinsende i gull. På toppen av høyttaleren har man noen knotter som kontrolerer volum, bass og treble, samt en av/på bryter og en inngang for en mini-jack kabel. Knottene gir virkelig en kvalitetsfølelse når man skrur på dem, det er god motstand i dem og det føles litt premium, selv om jeg hadde likt om volum-knotten gikk til 11.. På baksiden har man bare inngang for strømkabelen. Denne høyttaleren er altså ikke trådløs, den må være koblet til veggen hele tiden.

Man har valg mellom å bruke bluetooth eller en medfølgende kabel (til og med denne kabelen ser bra ut!), selv bruker jeg for det meste kabelen siden jeg ikke liker å bruke ekstra batteri på mobilen for å konstant holde bluetooth gående. Jeg liker det heller ikke når noen ringer og jeg har mobilen parret med en høyttaler, da syntes jeg det er mye enklere å bare dra ut kabelen og ta telefonen på vanlig måte. 

Lyden er faktisk bra, veldig bra. Bedre enn andre bluetooth høyttalere jeg har hatt og hørt på tidligere. Bassen føles veldig fyldig og balansert, og jeg liker at man har kontroll over bass og treble med knottene slik at man slipper å knote rundt med EQ-apper på mobilen. Jeg hører på alt fra Rolling Stones til Dr. Dre og noen ganger er jeg til og med innom Skrillex og Trentemøller, og høyttaleren klarer virkelig å gi meg et veldig godt lydbilde på alle sanger jeg spiller av. Det er selvfølgelig ikke et fullblods annlegg det her, det er tross alt en kompakt bluetooth høyttaler, og man må dømme den deretter, men her er det virkelig god lyd for de aller aller fleste.

Jeg er kjempefornøyd, og bruker denne høyttaleren mer enn jeg bruker mine Logitech PC-høyttalere. Anbefalles!

9.0/10

The Good:
  • God lyd
  • Kontroll over bass og treble med knotter
  • Meget pent design
The Bad:
  • Må ha strømtilførsel
  • Litt dyr

Våre favoritter ↴


Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?
Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?

Som mindre skolegutt var det alltid av stor interesse å finne ut av hvilket fjell som er h&osl…

Menn på juleshopping
Menn på juleshopping

Julestria er nesten over, de fleste gavene burde være handlet inn, og det er på tide &ar…

Sovjetiske kontrollrom
Sovjetiske kontrollrom

Det er noe veldig vakkert med gamle kontrollrom fra Sovjettiden. For gledens skyld, her et et utvalg…

Møt Camilla Luddington, nåtidens Lara Croft
Møt Camilla Luddington, nåtidens Lara Croft

Hvem elsker vel ikke Tomb Raider og Lara Croft? Det gjør hvertfall vi. De nye spillene er fak…

Stanley Kubricks fotografier fra 40-tallet
Stanley Kubricks fotografier fra 40-tallet

Før Stanley Kubrick regisserte sin første film var han bare en vanlig gutt som lette e…