Del på: Stumbleupon

Søte ballader om drap, lemlesting og forgiftning

Dette er en kombinert omtale av albumet "When The Circus Came To Town", samt konserten i Antikvariatet 20/5

I mai ga Arne Åsmund (med band) ut nytt album, "When The Circus Came To Town", og undertegnede var heldig nok til å få være publikum på lanseringkonserten i Trondheim. På et knøttlite bibliotek/pub-lokale var det en svært intim konsert for en fullspekket (les: rundt 50 mann) sal. 

Sannsynligheten er ganske stor for at du ikke har hørt om denne karen, med mindre du kommer fra Trondheim. Arne Åsmund spiller flotte ballader, og er virkelig flink! Låtene er skikkelig catchy, og har en tendens til å sette seg fast i hjernebarken på repeat. Det vil si, låtene er fine, så lenge du ikke hører etter på teksten. 

Musikken i seg selv er nydelig, og det høres utrolig bra ut live. Teksten, selv om den skildrer groteske og grusomme handlinger, er vel gjennomtenkt og godt skrevet. Det er rett og slett umulig å høre på låtene uten å humre for seg selv. Eller rettere sagt gapskratte når man er på konsert. Tekstene skildrer alt fra å sprite opp samlivet med dobbel dose gift i lasagnen, og stoppe ut flotte mannfolk så han kan være sammen med deg for evig, til gleden ved å slippe å vaske blodet ditt fra teppet når du blir drept av dama, og ikke minst må det nevnes en frisk låt om å gjøre akkurat som man vil i livet. Sistnevnte utspilles på et mentalsykehus i det en pasient lurer på hvordan ting ville vært om han dropper å ta pillene sine.

De kullsvarte tekstene fungerer utmerket, og om noen skulle se rart på deg mens du hører på dem, er det bare å stirre på dem.
Med en kniv i hånda.
Og smile.
De tar hintet.
Det er greit.
Skru opp lyden, Arne Åsmund er i gata!


9.5

Høy klasse!!

Plusser:

  • Catchy låter
  • Fantastisk live
  • Kullsvarte tekster

Minuser:

    Ingenting å utsette!
Musikk Skrevet av: peter m o Skrevet: 6. June 2016
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.