Del på: Stumbleupon

El Cuero er tilbake, og vel så det!

Anmeldt av Christian Bjørgen og Peter Marius Olsen

For de som ikke kjenner til El Cuero så er det altså et band fra Kristiansund, bestående av brødrene Brynjar og Håvard Takle Ohr, Tommy Reite og Øyvind Blomstrøm. Siden starten i 2005 har det fra før gitt ut fire albumer (følg med på SisteStopp for det kommer «flashback-reviews» av de foregående platene de neste ukene), og 2. oktober kom det femte i rekken (om du ser bort i fra live-skiva som kom i 2013). 

Albumet, som har fått navnet «Souls Under Red Light», levner ingen tvil om at det er El Cuero. Dette er gitardrevet rock med preg av blues, country og sørstatstwang, og det går ikke mange minuttene før du er sugd inn. Det er ikke noen nyskapelse av dimensjoner, tvert i mot er dette El Cuero slik vi kjenner det fra før, og slik vi har hørt dem så mange ganger før. Men det er som amerikanerne sier, «if it ain’t broke, don’t fix it», og det er akkurat det bandet gjør – de kjører på med den velkjente, trygge og unike sounden vi har lært å elske, og gjør det like bra som alltid. Mest av alt føles plata som en retur til «gode gamle El Cuero», slik man opplevde bandet på «A Glimmer of Hope», deres andre (og etter undertegnedes mening beste) plate i diskografien. De spiller saktere, mer følsomt og med sjel man får Creedence-vibber av.

Om man skal merke seg ut noen høydepunkter er det to låter som skiller seg ut; «While Our Life Goes By» og «Looking Out For Love», begge låter som kaster oss rett tilbake til tidlig El Cuero, og som for alvor viser at dette er ei gruppe som virkelig har skjønt hvordan rock skal produseres. Ingen autotune, ingen juks og fanteri, bare rå, rein rock som får voksne menn til å grine.

For å oppsummere: gutta har på ingen måte funnet opp hjulet på nytt, men tvert i mot rullet det videre slik de har gjort med suksess siden 2005. Likevel, dette er ei god plate og etter vår mening bedre enn sine to forgjengere. Og sist, men ikke minst, dette er ei plate vi ser frem til å høre på scenen, noe som forhåpentligvis er med å sementere bandets status som Norges fremste rockeband, både live og på plate!

8.5

Veldig bra!!

Plusser:

  • Trygg, velkjent sound
  • "God gammel" El Cuero
  • Veletablert og spisset formel

Minuser:

  • Lite nyskapende
Musikk Skrevet av: christian b Skrevet: 7. October 2015
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.