Del på: Stumbleupon

"Where you rushing, or where you dragging?"

Whiplash er en drama film, regissert og skrevet av Damien Chazelle, med Miles Teller og JK Simmons i hovedrollene. Filmen handler om en ung musikk student som blir tatt inn i orkesteret til en intens instruktør.

Når en vet at en film har såpass mange Oscar nominasjoner som Whiplash er det ingen overraskelse nå filmen leverer, og det gjør denne i stor grad. Dette er en veldig godt skrevet film. Dialogen er godt og blir aldri kjedelig. Når Simmons' karakter begynner å skrike fornermelser er du hektet til skjermen hele tiden. Historien er også sterkt skrevet. Alle element av filmen og alle scener har en hensikt. Ingen av scenene i denne filmen føltes unødvendig.

Skuespillet i filmen er også veldig sterkt. JK Simmons vant jo en Oscar for sin rolle, og det overraske ikke veldig mye. Karakteren hans er intens, tøff og til tider morsom. Miles Teller er også god i hovedrollen. Når han slår løs alt han makter på trommesettet kan en jo lure på hvor mye av ansiktsutrykkene som er skuespill eller ekte reaksjoner. Allikevel gjør han en god innsats, og spiller mye av trommene selv. Du kan vel teknisk sett kalle det å gjøre egne stunt.

Whiplash er en helt spesiell musikk film som ikke minner om andre filmer. Det er ingen "cheesy" allsang eller noe sånt. Dette er bare en veldig godt skrevet og spilt film, som fortjente alle sine Oscar nominasjoner.

8.5

Veldig bra!!

Plusser:

  • Manus
  • Historien
  • JK Simmons leverer.

Minuser:

    Ingenting å utsette!
Film & TV Skrevet av: andreas b Skrevet: 9. August 2015
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.