Anmeldelse / Film & TV

02. september 2016
Av: andreas b

Del på Facebook

Are we some kinda Suicide Squad?

5.5/10

The Good:
 • Godt spilt
 • Kan være veldig underholdende
 • Interesante karakterer.......
The Bad:
 • .....men de er veldig tynne
 • Hadde hatt godt av 2-3 måneder lengre i pre production
 • Svak skurk

Suicide Squad

Anmeldelse / Film & TV

02. september 2016

*DET ER VANSKELIG Å SNAKKE OM PROBLEME MINE MED FILMEN UTEN NOEN SMÅ SPOILERE*

Hva skal man si om Suicide Squad?  Filmen har ett bra konsept, interesante karakterer og flere kapable skuespillere. Den har til og med en ganske solid regissør i David Ayer. Dette kan vel ikke gå galt? Dessverre er det mye som går galt, men jeg tror ikke Ayer fortjener all skylden. 

Vi begynner med historien. Den er ikke veldig sterk. En gammel heks med dårlig beskrevede krefter prøve å ødelegge verden og en gruppe skurker med blandede kvalifikasjoner må stoppe hun. Plottet består egentlig av to deler. Introduser karakterene(ikke alltid veldig mye) og stopp skurken. Skurken står egentlig bare å venter i ett rom mesteparten av filmen. Det er også mange spørsmål rundt filmens logikk. Når skurken dukker opp å begynner å ødelegge så er svaret å senda inn Task Force X. Dette er nok på grunn av at det ikke finnes noen udødelige Amazon krigere i denne verden. Absolutt ingen. Jeg tror at de som skrev filmen hadde hatt godt av noen ekstra måneder. 

Det er mange karakterer i filmen og hvor godt de er skrevet varierer veldig. Deadshot og Harley Quinn er hovedkarakterene og får mye oppmerksomhet, men de andre får relativt lite. Will Smith er veldig som Deadshot og er en passende leder, og anti helt. Margot Robbie er perfekt casting som Harley Quinn, men jeg stiller spørsmålstegn med hvorfor hun blir tatt med på teamet. Det er egentlig ingen logisk grunn for det. Joel Kinnaman og Jay Hernandez er gode, men har veldig tynne karakterer. Hernandez kunne med litt mer "screentime" blitt en stand out. Jai Courtney overrasker med å faktisk være brukbar. Han slipper å ta en dialekt og det tror jeg hjelper. Jeg syns at han aldri bør spille noe annet enn en Australier. Resten av teamet kan ikke dømmes grunnet lite karakter. Viola Davis er god i sine scener, og Scott Eastwoods mye diskuterte karakter er bare en random soldat.

Så til filmens to faktisk skurker. Første the Joker. Jeg synes Jared Leto er helt okei i rollen. Jeg likte derimot ikke tolkningen av karakteren. Vi har sett så mange gode Jokerere enten i live action eller animasjon, men dette er ikke en av dem. Problemet ligger igjen i manuset ikke skuespilleren. Det føles egentlig bare som karakteren er en ustabil gangster med sminke. Hovedskurken Enchantress er, ehh til stede? Cara Delevingne er fin å se på, men trenger mer erfaring før hun bør få store roller. Det hjelper selvfølgelig ikke at karakteren er veldig svak. Nå, angåande faktiske helter i filmen. Batman har en liten rolle, men er nevnt ofte. Ben Affleck dukker derimot kun opp i en kort mid credits scene. Jeg satt derimot pris på en kort cameo fra the Flash.

Dette ble mye negativ omtale, men det er faktisk positive ting her også. Karakterene er vertfall underholdene, filmen har grei humor og det er noen greie action scener. Dessverre kan jeg ikke gi filmen en høyere karakter enn midt på treet. Hadde manusforfatterene fått mer tid tror jeg dette kunne blitt en kvalitets film. Det er element av en veldig god film her, men jeg mistenker at en "rushet" produksjon hindret den å bli det. 

5.5/10

The Good:
 • Godt spilt
 • Kan være veldig underholdende
 • Interesante karakterer.......
The Bad:
 • .....men de er veldig tynne
 • Hadde hatt godt av 2-3 måneder lengre i pre production
 • Svak skurk

Våre favoritter ↴


Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?
Klassiker: En innsjø på en øy i en innsjø?

Som mindre skolegutt var det alltid av stor interesse å finne ut av hvilket fjell som er h&osl…

Menn på juleshopping
Menn på juleshopping

Julestria er nesten over, de fleste gavene burde være handlet inn, og det er på tide &ar…

Sovjetiske kontrollrom
Sovjetiske kontrollrom

Det er noe veldig vakkert med gamle kontrollrom fra Sovjettiden. For gledens skyld, her et et utvalg…

Møt Camilla Luddington, nåtidens Lara Croft
Møt Camilla Luddington, nåtidens Lara Croft

Hvem elsker vel ikke Tomb Raider og Lara Croft? Det gjør hvertfall vi. De nye spillene er fak…

Stanley Kubricks fotografier fra 40-tallet
Stanley Kubricks fotografier fra 40-tallet

Før Stanley Kubrick regisserte sin første film var han bare en vanlig gutt som lette e…