Del på: Stumbleupon

"Welcome James"

2015 har vært ett solid år for spion filmer. Det fortsetter med Sam Mendes' nye Bond film Spectre. Filmen handler om at Bond oppdager en mystisk kriminell organisasjon. Lea Seydoux, Dave Bautista og Christoph Waltz er alle nye ansikt å finne i filmen.

Filmen leverer god og underholdende action. Blant annet sterke slåss scener og  underholdende biljakt scener. Flere av disse scenene er svært underholdende og en spesielt som kommer veldig plutselig er sterk. Dette er også en film som åpenbart er laget for Bond fans. De som kjenner filmene vil nyte mange små detaljer og øyeblikk som andre ikke vil merke. Dette er som med forgjengeren en mørk og personlig historie for Bond. Dette funker veldig godt. TIl tross for det finner Mendes også plass til litt humor i filmen. Filmen ser også veldig bra, og er godt filmet. Craig leverer nok en god prestasjon som Agent 007, og støttespillerene hans, spesielt Ben Wishaw  som Q, gjør sine roller godt. 

Bond damene i filmen er litt blandet. Monica Beluccis rolle er ganske liten og egentlig kun et "plot device". Lea Seydoux er noe bedre, men fortsatt langt ifra en Vesper. Christoph Waltz leverer, ikke uventet, en meget sterk jobb som filmens skurk. Dessverre får han alt for lite skjerm tid. Det samme gjelder Dave Bautista. Hans karakter er en stor og truende skurk som er en stor fysisk trussel for Bond, men han får ikke nok å gjøre. Den andre store problemet jeg hadde med filmen var visse elementer av historien. Det blir nevnt en fortid mellom Bond og Oberhauser, men det blir fort glemt og ikke utdypet nok. Det føltes også som Bond er den eneste karakteren i filmen som egentlig betyr noe.

Dette er en sterk, bra spilt og underholdende action thriller som stort sett leverer varene til tross for noen feil. Den setter også opp framtidige filmer, mens den låner fra tidligere filmen. Dette er definitivt den beste filmen som har hatt et budsjett på 300 millioner. Den når ikke samme høyde som Casino Royale eller Skyfall, men det er det ikke mange action filmer som gjør. Mellom denne, Spy, Kingsman og MI5 så har dette vært et godt år for spion filmer.

8.0

Veldig bra

Plusser:

  • God action og callbacks til andre Bonder
  • Craig leverer
  • Mørk og personlig historie
  • Waltz briljerer....

Minuser:

  • .......men får ikke nok å gjøre
  • Historien snubler litt
Film & TV Skrevet av: andreas b Skrevet: 31. October 2015
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.