Del på: Stumbleupon

Nei. Nei. Nei.

Okei, først vil jeg bare snakke kort om en annen film som kom ut samtidig som denne. De fleste har vel fått med seg at en av årets store filmer er San Andreas, den store katastrofefilmen som baserer seg på en helikopterpilot som leter etter datteren sin i San Andreas etter et massivt jordskjelv.

La oss få en ting helt klart. San Andreas Quake er IKKE denne.

San Andreas Quake, baserer seg på stemor og far (som tilfeldigvis er helikopterpilot) til en jente som prøver å rømme fra byen mens den faller... fra hverandre... på grunn av jordskjelv... Ja.. Det høres kjent ut?

Filmene kom ut med bare et par ukers mellomrom, og det er ingen mulighet at dette er tilfeldig. Det vi snakker om her er en skikkelig B-film, og en sterk kandidat til årets kalkun.

Jeg kan rett og slett ikke slakte denne filmen nok. Det er så utrolig mye som ikke henger på greip her. 

CGI'en er så elendig lagd at jeg tror jeg kunne ha lagd til noe på samme nivå med MS Paint. Her snakker vi om scener som er så dårlig lagd at de gamle Batmanfilmene fra 60-tallet virker som The Matrix. Eksempelvis kjører våre "helter" gjennom en dyrehage som er skadd på grunn av jordskjelvene, slik at dyr har rømt. Her har regissøren klistret inn en tilfeldig scene fra afrikanske sletter for å vise at, åj, her har giraffene rømt.

Historien. Nei. Det er helt ulogisk. Og forutsigbart. Og kjedelig. Og fysj, og nei og usj. Vi følger en stemor som prøver å komme seg til et hotell i sentrum av byen for å redde stedatter, sammen med kjæresten til nevnte datter. Samtidig som hennes far er på vei i helikopter for å gjøre akkurat det samme. Det er ingenting som henger sammen på en logisk måte. Cliffhangere ender opp med nøyaktig det du tror kommer til å skje. De er stengt inne et sted og holder på å dø? Nei så beleilig at det plutselig dukker opp en åpning! En av nøkkelpersonene i filmen faller ut av et vindu? Send noen i siste liten for å redde vedkomne. Faller denne personen også ut vinduet? Jaja, da kommer det selvfølgelig en til. Faller denne også ut av vinduet? Nei det bryr vi oss ikke om. For det kommer enda flere.

Her er det så mye merkelig at jeg måtte sjekke om det var en spenningsfilm eller om det rett og slett var en parodi, for her var det flere scener som opprinnelig var ment å være cliffhangere, men som bare endte opp som ren komedie. Hvis du har sett filmen, så vet du hva jeg mener når jeg snakker om flodhester. Jepp, flodhest.

Nå har jeg fortsatt ikke somlet meg til å se San Andreas enda, men herfra kan det bare gå oppover.

1.0

Nei, faen!

Plusser:

  • En parodi som ikke prøver å være en parodi

Minuser:

  • Dårlig CGI
  • Dårlig og ulogisk historie
  • Dårlig skuespill
  • Regissøren har tatt tidlig ferie, eller burde det
Film & TV Skrevet av: peter m o Skrevet: 9. June 2015
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.