Del på: Stumbleupon

En Oscar favoritt

Manchester By The Sea er ett drama regissert og skrevet av Kenneth Lonergan. Historien følger en mann som ser etter sin unge nevø(Lucas Hedges) etter at guttens far dør.

Manchester By The Sea er ikke en popkorn- eller feel good film. Dette er en trist film, om triste hendelser og Casey Afflecks karakter er en tragisk karakter. Det er en rolle han spiller utmerket. Han viser enormt mange følelser på en veldig tilbakeholdt måte. Han har vært en av storfavorittene til å vinne Oscar en stund nå, og det er lett å se hvorfor. Filmen har også sterke biroller spilt av Lucas Hedges, Michelle Williams og Kyle Chandler. Både Hedges og Williams har fått Oscar nominasjoner. Begge gjør meget gode roller, selv om jeg må innrømme at jeg var overrasket over at Williams ble nominert, siden hennes rolle var ganske liten. Den var allikevel veldig god. 

Filmens historie kombinerer "flashbacks" og "present day" scener. Lonergan har regissert dette bra, og flyten mellom disse sekvensene er gode. Historien er generelt god, men jeg syns at visse små deler av plottet virket unødvendig. Jeg satt også pris på hvordan plottet ikke føltes veldig "Hollywood". Filmen hadde ikke dette store klisjeaktige øyeblikket hvor alltid plutselig gikk bra. 

Machester By The Sea er ett meget godt skrevet, spilt og regissert drama. Den har fått mange fortjente Oscar nominasjoner, og det overrasker ikke om det plutselig stikker av med noen trofe. 

8.0

Veldig bra

Plusser:

  • Lonergans regi
  • Lonergans manus
  • Gode skuespillere
  • Affleck skinner

Minuser:

  • Ikke perfekt plot
Film & TV Skrevet av: andreas b Skrevet: 19. February 2017
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.