Del på: Stumbleupon

Über alles?

Die Welle er en Tysk dramathriller fra 2008 regisert av Dennis Gansel. Filmen handler om en populær lærer som lærer en klasse om autokrati, gjennom et spesielt eksperiment, og er basert på en sann historie.

Selv om læreren er hovedkarakteren, handler filmen like mye om di unge elevene. Elevene er skrevet bra og fremsto som realistiske karakterer. Filmen er veldig intens og du følger spent med på hva som skjer. Den er vellaget å føltes realistisk og spennende. Eksperimentet skaper mye konflikt blant elever på skolen, som ikke liker prosjektet og deltagerene i "Bølgen". Filmen har mer fokus på noen elever en andre. Den som stikker seg mest ut er Tim, en ensom, usikker og mentalt ustabil ung mann. Hver gang han er på skjermen er du ikke sikker hva han kommer til å gjøre. Læreren Rainer er også bra spilt og lett å like.

Selv om filmen er bra spilt og intens, er den litt treig. I en film under 2 timer, som er såpass forutsigbar som denne, skulle jeg ønske visse ting begynte å skje litt tidligere. Som nevnt er filmen forutsigbar. Du skjønner hva som vil skje, stort sett alltid en stund før det skjer. Jeg skulle også ønske at det ble gjort mer med "Bølgen". Gruppen gjør aldri noe såpass ekstremt at det enorme hatet di får utenfor gruppen virket logisk. Det hjalp ikke at motstanderene til prosjektet var egoistiske og lette å mislike. Di andre lærerene på skolen fremsto ikke i et positivt lys.

Die Welle er en bra laget og godt spilt film, men manglet litt fra å bli noen klassiker.

 

7.5

Bra!!

Plusser:

  • Bra spilt
  • Intens
  • Original

Minuser:

  • Forutsigbar
  • Mangler litt
Film & TV Skrevet av: andreas b Skrevet: 9. May 2015
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.