Del på: Stumbleupon

Oppfølgeren til en knallfilm skuffer stort

Divergent kom med et smell for et par år siden, og ble en kjempesuksess. Filmen fikk god kritikk på alle felt, og undertegnede var også meget fornøyd. Noe manglet likevel, og følelsen av at de hadde strukket ut en bok unødvendig langt i en film var stor. De kunne gjerne ha kombinert første og andre film og likevel fått et godt utfall. Mye av grunnen til det er mangel på handling i Insurgent.

Store deler av filmen går ut på Tris, Four, og resten av Divergent som forsøker å rømme og gjemme seg fra Erudite. Det hele blir strukket ut i det lengste, og jeg mister fort interessen. Likevel var den første filmen såpass god, at jeg forventer en opptur. Den kommer i en liten grad i den siste halvtimen i filmen, og her kunne de gjerne ha kuttet ned. Kort sagt, kunne denne filmen ha vært en halvtime lang, og vi hadde fått like mye ut av den. 

Hvordan de skal strekke ut hele konseptet i to filmer til er utenfor min rekkevidde, og om de hadde avsluttet serien med Insurgent, ville dette vært en godkjent ende på en langstrakt historie.

Noe som trekker opp, er actionscener. Det er flust av disse, og dersom du kun er ute etter en handlingsløs actionfilm, helt blottet for blodflekker, er dette sannsynligvis filmen for deg. De har nemlig nok av vold, men nåde den som viser litt blod. Her snakker vi vel om en sensur, slik at filmen skal strekke seg ned til en 11-årsgrense.

Det er tre ting som skjer hovedsaklig i filmen.

1. Rømme/løpe/gjemme seg fra Erudite

2. Slossing

3. Stirre på lik

Dette har potensiale til å bli så mye bedre. Kjedelig!

4.0

Ikke veldig bra

Plusser:

  • Mye actionscener som er helt ok

Minuser:

  • Tynn historie
  • Unødvendig sensurert
  • Kunne vært så mye bedre..
Film & TV Skrevet av: peter m o Skrevet: 19. July 2015
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.