Del på: Stumbleupon

Har du ikke sett denne burde du starte med en gang.

Endelig er andre sesongen av Fargo kommet og for en fantastisk serie det er. Fargo er basert på Coen brødrenes film fra midten av 90 tallet, første sesongen hentet noen plot-elementer fra Coen filmen, men denne sesongen står egentlig på egne ben. Det enste som er likt med filmen er stedet handlingen er satt, og selvfølgelig at vi fortsatt har snedige karakterer med noe skandinaviske navn, hensynsløse kriminelle og mye snø og kulde. 

I den første sesongen var handingen satt til 2006, men denne gang spoler serieskaperene tiden tilbake til 1979. Det hele starter brutalt når en av Gerhardt-brødrene på en noe klønete måte dreper tre personer på en kafe. Etterforsker Solverson må starte etterforskningen, men det viser seg selvfølgelig at det er mer på ferde. Sammtidig som etterforskningen er underveis utfordres den noen rufsete Gerhardt familien av en annen rufsete organisasjon fra Kansas. Etterhvert blandes også en slakter og hans kone seg inn i handlingen og det hele blandes sammen til en fantastisk suppe av karakterer og plot-tvister som varmer godt på en vinterskveld. 

Det hele er gjort veldig stilig, det ser selvfølgelig litt anderledes ut når handlingen er satt til 70-tallet i forhold til 2000-tallet som den første sesongen er satt til. Men det ser vakkert ut, personlig syntes jeg alltid snø på film ser veldig flott ut, og det hele er klippet sammen på en meget fornøyelig måte med mye bruk av split-screen. Det er også mange kjente skuespillere som gjør gode jobber. Patrick Wilson har hovedrollen som den lokale etterforskeren, og gjør en meget god jobb. Gode gamle Ted Danson gjør også en god jobb som sjeriff. Folkene som spiller mafia-medlemmene i serien, som for eksempel Jean Smart, Jeffrey Donovan og indianeren Zahn McClarnon gjør også fine roller. Jeg liker spessielt Bokeem Woodbine som Mike Milligan fra Kansas-gjengen. I tillegg møter vi Jesse Plemons kjent fra Breaking Bad som slakteren og Kirsten Dunst som hans kone.

Her blandes sort humor, krim og drama sammen på en meget fin måte, noen ganger er det frustrerende å se hvilke valg karakterene gjør, andre ganger er det morsomt og nervepirrende. Dette er en serie som anbefalles på det sterkeste.

9.0

Kvalitet

Plusser:

  • Pent laget
  • Interessante karakterer
  • Vold på en morsom måte

Minuser:

  • Plottet er kanskje noe likt første sesongen
Film & TV Skrevet av: anders g Skrevet: 12. January 2016
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.