Del på: Stumbleupon

"To erase the line between man and machine is to obscure the line between men and gods"

EX_MACHINA er en Britisk science fiction thriller regisert og skrevet av Alex Garland. Den handler om Caleb (Domhall Gleeson), en ung mann som jobber for et stort firma, som blir valgt ut av eieren Nathan (Oscar Isaac), for å hjelpe han teste ut  en A.I (Alicia Vikander).

Garlands debut som regissør er god. Han filmer godt på et ikke alt for stort budsjett. Manuset han har skrevet er stort sett bra, selv om det dukket opp noen merkelige handlinger av karakterene som virket ulogisk. Det ødelegger ikke filmen, men trekker ned kvaliteten. Et valg i historien var også altfor åpenbart, så du skjønner at det vil skje lenge før det skjer. Bortsett fra dett så er dette en sterk historie om kunstig inteligens. Det er ikke Terminator-ish A.I, men en mer realistisk tolkning av  konseptet. Isaac og Vikander er begge veldig gode i sine roller. Spesielt Issac gjør karakteren sin mystisk og interesant. Domhall Gleeson er helt grei. Han passer til rollen, men karakteren er litt kjedelig.   

Det er egentlig best å se filmen uten å vite veldig mye om historien på forhånd. Derfor har jeg ikke nevnt mye av det som skjer. EX_MACHINA er en god film og en solid regissør debut for Alex Garland. Filmen har stort sett god historie, men den er litt forutsigbar. Den kunne blitt mye bedre dersom visse karakter valg og deler av historien virket mer logisk.

7.5

Bra!!

Plusser:

  • Garlands regi
  • Isaac og Vikander
  • God historie

Minuser:

  • Forutsigbar
  • Skuffende valg
Film & TV Skrevet av: andreas b Skrevet: 6. June 2015
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.