Del på: Stumbleupon

Who you gonna call?

Guillermo Del Toros nye film Crimson Peak krysser flere sjangrer, men det nærmeste du kan komme med en beskrivelse er vel en miks av skrekk og romanse. Filmen har Mia Wasikowska, Tom Hiddleston og Jessica Chastain i hovedrollene. Jeg velger å ikke si noe om historien får å unngå spoilers.

Det første jeg la merke til med filmen er de visuelle. Filmen er bra filmet og settene er bra designet. Del Toro og "cinematographen" har gjort en god jobb med å skape denne tidsperioden filmen foregår i. Spesial effektene brukt på spøkelsene i filmen er gode og fremstod slik jeg tror Del Toro prøvde. Historien var kanskje ikke spektakulær, men underholdende. 

Siden dette er en Del Toro film er den ikke ment for de yngre. Filmen har en mørk, intens og voldelig historie. Jeg følte derimot at filmen aldri overdrev med volden bare fordi den kunne. Filmen brukte også "jump scares" 5-6 ganger og den syns jeg ikke noe om. "Jump scares" er bare latskap.

På skuespiller fronten er det Tom Hiddleston som skiller seg positivt ut i mengden. Han gjør karakteren, Sir Thomas, til en kompleks og interesant karakter. Wasikowska er helt ok i sin rolle. Hun er verken spektakulær eller dårlig. Chastain derimot skuffer litt. Jeg syns ofte hun er god, men her føler jeg hun overdriver litt og karakteren er for åpenbart creepy. Charlie Hunnam dukker også opp i en rolle med blandet skuespill. Han virket litt usikker på dialekten.

Crimson Peak er en godt laget og underholdende, men litt treig skrekk film som ikke er helt 100% skrekkfilm. Den har blandet skuespill med Tom Hiddleston som den store stjernen.

6.5

Greit nok

Plusser:

  • Sterkt visuelt
  • Hiddleston imponerer...

Minuser:

  • ...men resten spiller blandet
  • Midt på treet historie som er litt treig
Film & TV Skrevet av: andreas b Skrevet: 17. October 2015
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.