Del på: Stumbleupon

Norsk katastrofefilm

Roar Uthaugs Bølgen er ganske enkelt katastrofefilm gjort rett. Katastrofen føles som eit skikkelig plot, og ikke bare ett gimmick. Filmen foregår i Geiranger, hvor det er ventet at, før eller siden vil ett ras skje og bølgen komme. Allikevel er ingen forberedt når det faktisk skjer.

Dette er en intens og dramatisk thriller, som klarer å holde ett høyt spennings nivå fra start til slutt. Den er godt filmet med sterk "cinematography". Scener under vann og i fjellsprekk gir en klaustrofobisk følelse, og er veldig godt filmet. Filmen er også godt spilt. Ane Dahl Torp gjør en god innsats som hotelarbeidende mor, og Kristoffer Joner leverer en veldig sterk prestasjon i hovedrollen. Han spiller en ganske standard karakter for en slik film, men gir karakteren liv bedre en de fleste gjør i slike filmer. 

Sammenlignet med andre katastrofer i film er jo denne mer realistisk en andre.  Dette gjør at filmen nesten kan føles som en skrekkfilm. Den skiller seg også ut siden en bølge, i motsetning til andre katastrofer i film, ikke varer veldig lenge. Det fortjenes også skryt, fordi filmen ikke er fylt med masse meningsløse "sub plot" som sinker filmen. Selve bølgen er også godt utført og en spennende sekvens.

Bølgen er en godt filmet og sterkt spilt film, som absolutt bør sees av dersom du er film fan. Kristoffer Joner bør bli Amanda nominert for denne rollen.

8.5

Veldig bra!!

Plusser:

  • Kristoffer Joner
  • Intens og spennende
  • Godt laget

Minuser:

    Ingenting å utsette!
Film & TV Skrevet av: andreas b Skrevet: 29. August 2015
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.