Anmeldelse / Film & TV

14. mars 2015
Av: andreas b

Mine tanker om sesong 3 av Banshee

8.5/10

The Good:
 • Sterk action
 • Forbedret historie og noen av di bedre episodene serien har gjort
 • Bedre skuespill
 • Sterke skurk i Chayton
 • Flere karakterer fikk sine øyeblikk
The Bad:
 • Rebecca og Ana lever, men Siobhan og Nola dør
 • Proctor, Bunker og Stowe misbrukt

Banshee sesong 3

Anmeldelse / Film & TV

14. mars 2015

"STOR SPOILER ALERT"

Sesong 3 av Banshee begynte ikke lenge etter der sesong 2 slutter. Chayton Littlestone er fortsatt på rømmen, og ute etter hevn mot Proctor for indianer høvding Longshadows død i slutten av forrige sesong.
Serien begynte med at Hood, Brock og Siobhan hevnet Emmet som ble myrdet av neo-nazier i slutten av forrige sesong. Dette plager ikke Hood eller Siobhan stort, men Brock sliter. Serien introduserte flere nye karakterer. Blant annet; Brocks ekskone Emily, ny kinaho politbetjent Billy Raven, Kurt Bunker en tidligere neo nazi og Oberst Douglas Stowe.

Serien er fortsatt den samme usaklig voldelige og blodige action filmen den alltid har vært. Di obligatoriske sex scenene vær eneste episode må ha, er roet kraftig ned på og episoder har mer fokus på plot og karakterer. Serien er jo kjent for god action og skuffer ikke denne sesongen heller.

Historiemessig er denne sesongen veldig sterk. Chayton var en effektiv og truende skurk. Han er ikke bare muskler, men leder for en gruppe kinahoer som er lei, det di mener er undertrykkelse, og er ute etter hevn. Chayton fremstår veldig lik på Bane fra Nolans Batman film. Vær gang det ser ut som han kanskje skulle dø, slapp han vekk. Dette gjorde at jeg ønsket at han skulle dø mer og mer. Oberst Stowe var veldig åpenbar skurk fra første stund han var på skjermen. Væremåten hans oset shady med en gang. Han var jo mindre ment som en skurk og mer som ett "plot device" en karakter. Vi fikk også litt, men viktig bakgrunn for Burton.

Serien leverte en av sine beste episoder i nummer 6. Stort sett hele episode foregikk over en kveld og Chaytons angrep på politistasjonen. Episoden var dramatisk og bra laget, og slutten når Chayton drepte Siobhan var et av sesongens mest minneverdige øyeblikk. Den tiende og siste episode var også veldig sterk og action pakket. Di to paralelle action sekvensene var bra filmet og spennende. Det var ingen enorm overraskelse at Gordon døde på slutten. Heldigvis fikk at en skikkelig heroisk og "badass" siste episode. Episoden hadde en åpen og spennende slutt. Vil Hood jobbe med  Proctor eller redde Job? Før eller senere må jo Proctor gjøres noe med. Dette er jo fiksjon så han må vel dø.

Skuespillet i serien var på sitt beste i år og det er tydelig at skuespillerene er blitt komfortable i rollene sine. Di som stakk seg mest ut var Starr, Dunn, Servitto og Pelphrey, i di få epiosdene han er i.

Der serien skuffer mest er når det gjelder kvinnelige karakterer. Di valgte å drepe Nola og Siobhan, di to sterkere damene i programmet, men lot Rebecca og Ana leve videre. Det blir litt dumt og fjerne di to bedre for to dårligere. Jeg er klar over at flere fans liker Rebecca karakteren, men personlig har jeg alltid synst at hun ikke er mer en "eye candy". Jeg skulle også ønske at den nye karakteren Bunker hadde fått mer tid på skjermen. Han fremstod som en veldig interesant og kompleks figur, som forhåpentligvis får større rolle neste år.

Det at Siobhan fant ut at Hood ikke var den hun trodde han  var hadde potensial, men å drepe henne ut av serien få episoder etterpå vikret som lat skriving.  Jeg følte også at Proctor ble misbrukt litt. Han var mindre viktig en han har vært i tidligere år, men vil nok sikkert være veldig viktig til neste år.

Sesongen var en sterk en og gjorde en god jobb med karakterer og å sette opp neste sesong. Det var mye mer positivt enn negativt i denne sesongen.

 

8.5/10

The Good:
 • Sterk action
 • Forbedret historie og noen av di bedre episodene serien har gjort
 • Bedre skuespill
 • Sterke skurk i Chayton
 • Flere karakterer fikk sine øyeblikk
The Bad:
 • Rebecca og Ana lever, men Siobhan og Nola dør
 • Proctor, Bunker og Stowe misbrukt


Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.


Våre favoritter

El Cuero – «Souls Under Red Light»
Artikkel / Musikk

El Cuero – «Souls Under Red Light»

Anmeldt av Christian Bjørgen og Peter Marius Olsen For de som ikke kjenner til El Cuero så er det altså et band fra Kristiansund, bestående av brødrene Brynjar og H&ari…

Super Mario Odyssey
Artikkel / Spill

Super Mario Odyssey

Super Mario Odyssey. Det siste spillet i Mario serien har nå vært tilgjengelig i litt over 4 måneder. Jeg anmeldte det ikke, fordi jeg ønsket å ta meg god tid med spille…

Konsertanmeldelse: Imagine Dragons med Smoke + Mirrors, Globen
Artikkel / Musikk

Konsertanmeldelse: Imagine Dragons med Smoke + Mirrors, Globen

Uttrykket «rakettkarriere» er misbrukt og avdanket. Så altfor ofte hører vi om middelmådige artister med en bra låt bli hyllet med verdensherredømme, en rak…

Marshall Action Bluetooth Høyttaler
Artikkel / Produkter

Marshall Action Bluetooth Høyttaler

Jeg kjøpte meg en Marshall Action Bluetooth høyttaler for noen uker siden. Jeg har hatt et par andre bluetooth høyttalere for mobiler, laptopper osv tidliggere, men denne gangen t…