Del på: Stumbleupon

Valve har kastet seg med i spillet

For tiden pågår en haug med messer og konferanser verden over, og vi kan kanskje forvente et par overraskelser. Akkurat nå er VR-spilling det store, og i tillegg til mer nyheter fra Sony, har også Valve annonsert sitt VR-prosjekt. La oss ta en kjapp sammenligning på de aktuelle produktene som kommer fremover:

 

Vive

Valve sitt produkt har fått navnet "Vive", et sett VR-briller med stor alien-faktor som de utvikler og produserer sammen med mobilgiganten HTC. Utviklingsmodellen av Vive har fått to skjermer på 1200x1080 og 90 FPS. Dette kan selvfølgelig forandre seg til hvermannsen får henda på dette leketøyet nærmere slutten av året. Denne har selvfølgelig full støtte for Steam, og ikke minst Steam-kontrolleren for de som liker den.

 

Morpheus

Sony har kastet seg inn i ringen med sin futuristiske designede Morpheus. Naturlig nok er det til PS4 de skal få solgt denne, og det ser absolutt interessant ut. På GDC annonserte Sony nylig at headsettet vil bli lansert i første halvdel av 2016, men vi har ikke fått noe prisanslag på denne enda. Bare siden de viste den frem for drøyt et år siden, har de oppgradert denne mye. Skjermen har blant annet blitt oppgradert til OLED med 1920x1080 oppløsning, og støtter helt opp til 120 FPS.

 

Oculus Rift

Sist men ikke minst har vi de gamle traverne. Selveste Oculus Rift som revolusjonerte hele VR-scenen. Det hele startet som et kickstarter-prosjekt, og de fleste trodde dette var bare en passerende greie. Men OR står sterkt den dag i dag, og brukes flittig av prosjektbackerne og "utviklere". En endelig versjon som skal selges til oss vanlige dødelige er underveis, og den bør komme ganske raskt om den skal holde tritt med et voldsomt raskt økende marked. (Midten av 2015 i flg rykter). Prisen antas å ligge på rundt 200 dollar (1500-2000 norske kroner). Oppløsningen endres stadig vekk, men utviklerversjonen som er ute nå har 960×1080 som standard.

I tillegg til disse har vi en del andre like produkter under utvikling, som for eksempel Microsoft HoloLens, og Samsung Gear VR, men disse har ikke fått den like store publisiteten, og personlig ser jeg at Vive, OC og Morpheus vil bli de tre store i "krigen" om VR-headsettene.Teknologi Skrevet av: peter m o Skrevet: 4. March 2015
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.