Del på: Stumbleupon

I dag ble den 403. og siste episoden av ”The Joy of Painting” lastet opp på YouTube. Med det er Bob Ross et internettikon – tyve år etter sin død.

Dere husker han kanskje fra TV2 på 90-tallet, den rolige, sindige og sjarmerende herremannen med lysebrun permanent og glimt i øyet. Han som i løpet av 25 minutter gjorde et hvitt lerret om til et kunstverk – steg for steg – slik at du kunne bli med. Originalt produsert og sendt på amerikansk TV fra 1983 til 94, ble ”The Joy of Painting” en kjempesuksess for den reklamefri kanalen PBS. Til sammen ble 403 episoder laget i løpet av de elleve årene, og de gikk sin seiersgang gjennom 80- og 90-tallet.

Men så ble det stille. 4 juli 1995 døde Ross av lymfekreft – 53 år gammel. Sykdommen hadde gradvis svekket han de siste fire årene, og til slutt klarte han ikke lengre å føre penselen. Med det endte en æra for PBS. Etterhvert som årene gikk ble serien noe utdatert, etterhvert som seerne ville ha mer action og spenning, og ikke bare en kar som malte bilder foran kamera i en halvtime.

Men mange år senere skulle han få sin renessanse, og det fra et uventet hold. Den 29. oktober 2015, det som hadde vært Ross’ 73-årsdag, lanserte Twitch sin nye kanal: Twitch Creative, og markerte det hele med en omfattende marathon hvor alle 403 episodene ble vist, i rekkefølge, uten avbrekk. Over fem millioner brukere deltok, og det ble en massiv suksess for Twitch. Faktisk ble pågangen så stor, og ønsket fra brukerne så høyt, at Twitch besluttet å fortsette sendingene – med en sesong hver mandag, og ny maraton hvert år den 29. oktober for å feire hans fødselsdag.

Like etter startet også arbeidet med å publisere hele serien på YouTube, og i dag – 4. januar 2017 – ble den 403. og siste episoden publisert. De mest sette har over to millioner visninger, og sendingene på Twitch har fortsatt mange tusen seere hver eneste mandag.

Vi hever vårt glass for Bob Ross – en TV-legende som nå er internett-ikon. Hipp hipp!


 Generelt Skrevet av: christian b Skrevet: 4. January 2017
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.