Del på: Stumbleupon

To uker er gått – lever Blizzards storsatsing opp til forventningene?

Følgende anmeldelser er basert på ni ukers spill på både horde og alliance i Beta og to ukers spill på alliance på live servere.

To uker er gått siden Blizzards siste expansion pack, «Legion», ble lansert 30. august. Den sjette utvidelsen i serien har blitt studert med argusøyne i forkant av release, og mange har vært tydelige på at denne pakken ville bli «vinn-eller-forsvinn» for spillets del. Det har nemlig vært en nedadgående kurve i mange år, noe som toppet seg med den forrige pakken, «Warlords of Draenor» i november 2014, som ble lansert til slakt frå både kritikere og spillere, og resulterte i et massivt fall i abonnenter. Siden den gang har Blizzard arbeidet iherdig for å forsøke å gjenreise spillet til former glory, slik mange husker fra «Wrath of the Lich King»-dagene, men mange har vært skeptiske.

Det var derfor gode nyheter når tilbakemeldingene fra beta-testene dryppet inn, og stadig flere kunne melde om at «Legion» virket som retur til god gammel form for spillgiganten, og 30. august kom spillet i hyllene – pakken som skal redde «World of Warcraft».

Etter to uker med Legion kan jeg melde at så langt er jeg enig med mange andre: dette er nok den beste pakken på lang tid. Storyen er gripende, gameplayet er bra og for første gang på lenge føles ikkje endringene og oppdateringe påtvunget og unødvendige. Både «Mists of Pandaria» (2012) og «Warlords of Draenor» (2014) fikk jo i sin tid mye kritikk for å «tvangsfore» spillere med lite gjennomtenkte endringer som enten floppet eller ble fjernet igjen. Dette virker det som om Blizzard har hatt i fokus denne gangen – noe betaen har vært preget av.

Det er ikke alt som er like positivt, dog, det perfekte spill finnes nok ikke. Noen ting er fortsatt problematiske; lange køer, dårlig serverfordeling og ustabil launch er jo blitt nærmest en tradisjon, men du ville trodd at etter elleve år hadde Blizzard lært. Når «The Burning Crusade» (2007) ble lansert skrek vi alle «Blizzard was not prepared!» i general chat, og at dette fortsatt er relevant ni år etter er litt trist. Mange har også kommentert at level-tiden fra 100 til 110 er i korteste laget (flere melder om at 100-110 på en dag er gjennomførbart uten særlige vansker), og at det burde vært noe mer arbeid å skaffe seg gear av høyere nivå. Som en spiller med ganske mange high-levels etterhver er jeg derimot glad for dette. Det nye PvP-systemet har også møtt kritikk, særlig i forhold til fjerning av PvP-belønninger.

Om jeg skal oppsummere det som gjør «Legion» bra så er det at det føles som en pakkefor spillerne, men uten at det føles som typisk fan-service. Endelig får vi utvikling i storyen til karakterene vi bryr oss om, fremfor hundre nye karakterer vi har glemt innen første patch. Endelig får vi quests, dungeons og nye områder som føles gjennomtenkt og velarbeidet, fremfor «denne ideen er god, den bruker vi» på første forsøk. At de også har lagt inn nye endringer i selve kjernen av spillet (levelskalering, artifacts, class halls) som plukker det beste fra tidligere pakker men uten alt «skrotet» viser at for første gang siden «Cataclysm» (2010) virker det som om Blizzard tar WoW seriøst igjen.

Og som veteran med konto tilbake til 2006 er jeg glad for å se at spillet som definerte min ungdomstid og ga med venner over hele Europa er på vei tilbake der det hører hjemme: på topp.

8.0

Veldig bra

Plusser:

  • Storyen går endelig videre, og i rett retning
  • Endringer i gameplay føles rett og naturlig
  • For spillerne, men ikke fan-service

Minuser:

  • Lanseringene er fortsatt preget av tull
  • Overhaling av PvP-systemet kanskje litt drastisk
Spill Skrevet av: christian b Skrevet: 13. September 2016
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.