Del på: Stumbleupon

Gode gamle Marshall inntar kompakt-høyttaler markedet. Er dem noe bra?

Jeg kjøpte meg en Marshall Action Bluetooth høyttaler for noen uker siden. Jeg har hatt et par andre bluetooth høyttalere for mobiler, laptopper osv tidliggere, men denne gangen tenkte jeg at jeg kunne kjøpe noe dyrere/bedre. Jeg er klar over at man selvfølgelig betaler litt for merket i dette tilfellet, men Marshall må vel ha gjort noe riktig siden dem er et såpass kjent merke innenfor lyd? Jeg var litt spent på om Marshall Action faktisk hadde god lyd, eller om den egentlig bare var et pynteobjekt for hipstere med armene fulle av tatoveringer, for den ser jo veldig bra ut der den står i hyllen min og glinser som en retro gitarforsterker. 

Den er sort rundt kantene, og har den typiske gitarforsterker grillen foran med den kursive Marshall logoen i midten glinsende i gull. På toppen av høyttaleren har man noen knotter som kontrolerer volum, bass og treble, samt en av/på bryter og en inngang for en mini-jack kabel. Knottene gir virkelig en kvalitetsfølelse når man skrur på dem, det er god motstand i dem og det føles litt premium, selv om jeg hadde likt om volum-knotten gikk til 11.. På baksiden har man bare inngang for strømkabelen. Denne høyttaleren er altså ikke trådløs, den må være koblet til veggen hele tiden.

Man har valg mellom å bruke bluetooth eller en medfølgende kabel (til og med denne kabelen ser bra ut!), selv bruker jeg for det meste kabelen siden jeg ikke liker å bruke ekstra batteri på mobilen for å konstant holde bluetooth gående. Jeg liker det heller ikke når noen ringer og jeg har mobilen parret med en høyttaler, da syntes jeg det er mye enklere å bare dra ut kabelen og ta telefonen på vanlig måte. 

Lyden er faktisk bra, veldig bra. Bedre enn andre bluetooth høyttalere jeg har hatt og hørt på tidligere. Bassen føles veldig fyldig og balansert, og jeg liker at man har kontroll over bass og treble med knottene slik at man slipper å knote rundt med EQ-apper på mobilen. Jeg hører på alt fra Rolling Stones til Dr. Dre og noen ganger er jeg til og med innom Skrillex og Trentemøller, og høyttaleren klarer virkelig å gi meg et veldig godt lydbilde på alle sanger jeg spiller av. Det er selvfølgelig ikke et fullblods annlegg det her, det er tross alt en kompakt bluetooth høyttaler, og man må dømme den deretter, men her er det virkelig god lyd for de aller aller fleste.

Jeg er kjempefornøyd, og bruker denne høyttaleren mer enn jeg bruker mine Logitech PC-høyttalere. Anbefalles!

9.0

Kvalitet

Plusser:

  • God lyd
  • Kontroll over bass og treble med knotter
  • Meget pent design

Minuser:

  • Må ha strømtilførsel
  • Litt dyr
Produkter Skrevet av: anders g Skrevet: 17. January 2016
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.