Del på: Stumbleupon

Primus er blakk og rasist, og vil åpne asylmottak. Hva kan vel gå galt?

De siste årene har Norge bidratt med mange gode norske filmer, og dette er ikke noe unntak. Welcome to Norway handler om Primus (Anders Baasmo Christensen), en rasistisk og blakk høyfjellshotelleier som vil åpne et asylmottak på hotellet. Hva kan vel gå galt..?

50 asylmottagere med ulik kulturell bakgrunn dukker opp, hvorav kun to snakker norsk og/eller engelsk, og vi får et kulturkræsj og en analyse av fremmedfrykten som i dag er et veldig aktuelt tema. Hotellet er nedslitt og ødelagt, det mangler elektrisitet, og flere rom har ikke engang dør. I tillegg til veldig lokal borgerkrig, en tiltaksløs, negativ kone og en spydig tenåringsdatter, går han langt for å få penger til å få mottaket godkjent. Det hele blir et paradoks, hvor han trenger penger for å pusse opp mottaket, og han får ikke penger for asylmottagerne før han har fått godkjent.

Christiansen, som vi kjenner fra utallige komedier som Børning, og fra komiserien Dag, spiller en utmerket rolle, slik han alltid gjør. Det hele blir en komisk smørje med svart (no pun intended) humor, som absolutt kan anbefales. På flere tidspunkt i filmen vil du bokstavelig talt facepalme og syns direkte synd på vår hovedperson. Raske penger er ikke alltid like greit.


8.0

Veldig bra

Plusser:

  • Christiansen er konge
  • Aktuelt tema
  • Utrolig artig!

Minuser:

  • Berører et sårt tema
Film & TV Skrevet av: peter m o Skrevet: 25. March 2016
Del på: Stumbleupon
Kommentarer elsker vi, men Kardemomme-loven gjelder. Vær snill og grei og respekt andre mennesker.